ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Δεν υπάρχει ζήτημα οκταώρου

Βρούτσης: Δεν υπάρχει ζήτημα οκταώρου

O υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στη Βουλή δήλωσε κατηγορηματικά ότι «Δεν υπάρχει ζήτημα με το 8ωρο, δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση».

Η δήλωση ήρθε μετά την αναστάτωση που προκάλεσε η νομοθετική ρύθμιση, η οποία αφαιρούσε ως επεξήγηση της πλήρους απασχόλησης την εργασία 25 ημερών μηνιαίως και 8 ωρών ημερησίως.

Πιο συγκεκριμένα στην παράγραφο 3 του υπουργού Εργασίας ανέφερε: «Στο εδάφιο α. της παραγράφου 1 του αρθρου 103 του παρόντος, διαγράφεται η φράση... Ητοι μηνιαίος μισθός για εργασία 25 ημερών μηνιαίως και ημερομίσθιο για εργασία 8 ωρών ημερησίως», δημιουργώντας έτσι κλίμα ασάφειας.

Εν τω μεταξύ ο Γιάννης Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός μέχρι το 2017, οπότε και εισάγεται ο νέος μηχανισμός, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με νομοθετική ρύθμιση θα παρέμβει στο θέμα του κατώτατου μισθού. «Λέτε ότι θα παρέμβετε για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ, το ίδιο ακριβώς θα κάνετε, θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου ή νομοθετικής παρέμβασης; Επιβεβαιώστε ή όχι ότι θα παρέμβετε νομοθετικά», ανέφερε. .