ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σόιμπλε: Θα επενδύσουμε στην Ελλάδα – Συνεχίστε τις προσπάθειες

Σόιμπλε: Θα επενδύσουμε στην Ελλάδα – Συνεχίστε τις προσπάθειες

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

«Η Ελλάδα ανακτά την ανταγωνιστικότητά της, οι ανισορροπίες έχουν μειωθεί, αλλά χρειάζονται ακόμα να γίνουν πολλά», υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στη δημιουργία Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου, την οποία και χαιρέτισε, και είπε πως μόλις το Ταμείο αρχίσει να «τρέχει» η Γερμανία θα επενδύσει σε αυτό.

«Η Γερμανία προτίθεται να επενδύσει χρήματα από τη στιγμή που θα λειτουργήσει το Αναπτυξιακό Ταμείο στην Ελλάδα», ανέφερε.

Επεσήμανε, παράλληλα, την ανάγκη να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και πρόσθεσε πως για να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης χρειαζόμαστε καινοτόμες επιχειρήσεις.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες βιώνουν χαλεπούς καιρούς, αλλά τόνισε πως θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες.

«Έχουμε βαθύ σεβασμό για τις προσπάθειες που κάνετε. Η Ελλάδα είναι το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Όλη η Ευρώπη σας παρακολουθεί και προσμένει την επιτυχία σας. Η εμπιστοσύνη είναι η μόνη προϋπόθεση για να επιστρέψει η ανάπτυξη. Αυτό ίσχυε και όταν πριν 10 χρόνια, η Γερμανία ήταν ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης».

Στις 13:50 ολοκληρώθηκε η ομιλία του κ. Σόιμπλε και αυτή την ώρα κατευθύνεται προς το Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον Α. Σαμαρά.