ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά έχει ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών

Συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά έχει ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών

Συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα είχε το μεσημέρι της Κυριακής ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, ο οποίος επισκέπτεται για λίγες ώρες την Αθήνα. Αυτήν την ώρα, ακολουθεί συνάντηση του αμερικανού αξιωματούχου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Κατά την επίσκεψη του κ. Λιου στην Αθήνα αναμένεται να προετοιμαστεί το ταξίδι του κ. Σαμαρά στην Ουάσινγκτον στις 8 Αυγούστου, κατά το οποίο θα έχει συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Η κυβέρνηση προσδοκά επίσης να λάβει από τον κ. Λιου μια δήλωση στήριξης για τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίση, ενώ περιμένει να ακουστεί από ευρωπαϊκό έδαφος η αμερικανική κριτική για τις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει το Βερολίνο.

Οι διαθέσεις του κ. Λιου διεφάνησαν και από δηλώσεις του από την σύνοδο της G 20. Είπε ότι οι Έλληνες κινούνται στην σωστή κατεύθυνση, αλλά έχουν ακόμη μπροστά τους δύσκολες αποφάσεις.

Σημείωσε ακόμη ότι θα ασκήσει πιέσεις στους ευρωπαίους ομολόγους του να τονώσουν την ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι το παράδειγμα της αμερικανικής οικονομίας μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένο.

«Η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τι μπορεί να κάνει για να κινηθεί και πάλι η μηχανή της ανάπτυξης. Ο κόσμος χρειάζεται την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά.