ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει

Το σύνθημα για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει ο εκπρόσωπος Τύπου και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης, σε συνέντευξη του αναφέρεται στο εάν είναι έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει, αλλά και στο τι μέλλει γενέσθαι με τις συνιστώσες που δεν θέλουν να διαλυθούν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος με τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού να ανατρέψει αυτή την πολιτική και να κυβερνήσει», δηλώνει ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος παράλληλα σημειώνει πως και «πριν ένα χρόνο μας ρωτούσαν αν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Και τότε και σήμερα απαντούσαμε ναι. Σήμερα, ένα χρόνο μετά τις εκλογές, ασφαλώς είμαστε πιο πολύ έτοιμοι και κάθε ημέρα που περνά θα είμαστε ακόμη πιο πολύ έτοιμοι. Το αν κανείς τελικά είναι έτοιμος, δεν έχει να κάνει με μια υποκειμενική απάντηση. Καθορίζεται από τις ανάγκες της στιγμής και οι ανάγκες της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση ,να σταματήσει αυτός ο κατήφορος. Θέλω να είμαι σαφής και κατηγορηματικός: Ναι είμαστε έτοιμοι με τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μαζί να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική,να βάλουμε τέλος στον κατήφορο και να καταθέσουμε μια εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη».

Ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος και τα αποτελέσματα που θα έχει στο άμεσο μέλλον για τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως «όλοι οι τοκετοί είναι δύσκολοι, αλλά αυτό που γεννιέται γεμίζει όλους χαρά. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να είναι διαφορετικά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Με το πρώτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έγινε το μεγάλο αποφασιστικό βήμα ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει πιο ενωμένος, ενιαίος, πιο συγκροτημένος και δομημένος. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να συζητάμε δημοκρατικά, ανοικτά και παρά τις διαφορές μας να συνθέτουμε και να μπορούμε την επόμενη ημέρα να έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και πιο αξιόπιστοι στα μέλη μας, τους φίλους μας και την κοινωνία», σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης.

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης μιλά για τις συνιστώσες και το ενδεχόμενο αυτοδιάλυσης τους και τονίζει πως οι περισσότερες έχουν ήδη αποφασίσει να ενταχθούν στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ωστόσο πως «από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχουν τελεσίγραφα, δεν υπάρχουν αποφάσεις που επιβάλλονται. Υπάρχει μια εθελοντική συμμετοχή και αυτό εξελίσσεται μπροστά μας».