ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κόντρα στη Βουλή για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας

Νέα κόντρα στη Βουλή για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας

Ένταση και διαξιφισμοί επικράτησαν στη Βουλή κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου για τον «Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας».

Η διαδικασία του κατεπείγοντος που επέλεξε η κυβέρνηση για το νομοσχέδιο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ η Επιτροπή αποφάσισε να συζητήσει ως κατεπείγον το νομοσχέδιο, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ και αποχώρησε η Χρυσή Αυγή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης ζήτησε το λόγο, όμως ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Σ. Αναστασιάδης δεν του τον έδωσε. «Έχετε διαλύσει την Βουλή. Έχετε επιβάλλει χούντα. Τι είναι αυτά. Είναι ντροπή», ακούσθηκε να φωνάζει ο Π. Λαφαζάνης που έκανε λόγο και για «δικτατορία».

Η ένταση οξύνθηκε με τον Γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. Θ. Μπούρα να παρεμβαίνει εκτός μικροφώνου και να φωνάζει ότι αυτά που κάνει ο πρόεδρος της Επιτροπής προβλέπονται από τον Κανονισμό της Βουλής.

Ο εισηγητής της Ν.Δ. Απ. Βεσυρόπουλος δήλωσε ότι συμφωνεί με το κατεπείγον καθώς είναι προαπαιτούμενο για να πάρουμε την δόση.

Την επιμονή της κυβέρνηση να φέρνει επανειλημμένα κατεπείγοντα νομοσχέδια, επέκρινε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Γελαλής.

Ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Φ. Σαχινίδης, αν και κατανόησε τις επιφυλάξεις για τον χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου, αποδέχθηκε την διαδικασία του κατεπείγοντος.

«Δεν καταλαβαίνουμε γιατί μετά από 5 ημέρες ψήφισης φορολογικού να έρθει νέο με κατεπείγουσα διαδικασία», σημείωσε ο ειδικός αγορητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Χαϊκάλης.

«Η πάταξη φοροδιαφυγής δεν πρέπει να γίνετε με συνοπτικές διαδικασίες. Τορπιλίζει και υπονομεύει η κυβέρνηση την διαδικασία», υπογράμμισε ο ειδικός αγορητής της ΔΗΜΑΡ Δ. Αναγνωστάκης.

«Μα καλά, η κυβέρνηση δεν γνώριζε πριν πέντε ημέρες ότι θα έρθει και άλλο προαπαιτούμενο;», αναρωτήθηκε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος που έκανε λόγο για «ειλημμένες αποφάσεις».

Ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής Ηλ. Παναγιώταρος αποχώρησε από την συνεδρίαση καταγγέλλοντας, όπως είπε, την «αισχρή και αντιδημοκρατική απόφαση να απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις».«Να χαίρεστε την δημοκρατία σας», είπε χαρακτηριστικά.