ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Προετοιμάζουν το έδαφος για τα νέα μνημονιακά μέτρα

ΣΥΡΙΖΑ: Προετοιμάζουν το έδαφος για τα νέα μνημονιακά μέτρα

«Ο υπουργός Οικονομικών προετοιμάζει το έδαφος για τα νέα μνημονιακά μέτρα του Σεπτεμβρίου», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα, ο οποίος ανέφερε ότι «η διαπραγμάτευση με την Τρόικα, τον Σεπτέμβριο, δεν θα είναι εύκολη».


«Ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται να στείλει στην ανεργία χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, ο υπουργός Οικονομικών προετοιμάζει το έδαφος για τα νέα μνημονιακά μέτρα του Σεπτεμβρίου, δηλαδή για την αύξηση στη δοσολογία του ίδιου φαρμάκου λιτότητας που εξοντώνει την κοινωνία και την οικονομία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας, τονίζει ότι «αδιάφορη για τις επιπτώσεις της ασκούμενης πολιτικής, το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να μην της βάλει κακό βαθμό η τρόικα στις μνημονιακές της εξετάσεις, την ίδια στιγμή που η επικοινωνιακή της προπαγάνδα περί δήθεν ανάπτυξης πέφτει στο κενό».

«Η ισοπέδωση του δημόσιου τομέα με Προεδρικά Διατάγματα, η περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και οι ιδιωτικοποιήσεις, αποτελούν το μόνο τους σχέδιο. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της αποτελεί προϋπόθεση για τη ριζική αλλαγή πορείας της χώρας, την προστασία της δημοκρατίας και την έξοδο από την κρίση, με όρθια την κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.