ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ:Κάθε μέρα με αυτή την κυβέρνηση η κατάσταση θα χειροτερεύει

ΣΥΡΙΖΑ:Κάθε μέρα με αυτή την κυβέρνηση η κατάσταση θα χειροτερεύει

«Οι ανθρωποθυσίες δεν έχουν τέλος στον βωμό των μνημονίων», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την κατάσταση στον δημόσιο τομέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η δικομματική κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα, συνεχίζει με αμείωτη ένταση το καταστροφικό της έργο σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας. Αυτήν τη φορά μάλιστα, με πρόσχημα τον δήθεν εξορθολογισμό του Δημοσίου, δεν διστάζει να «πυροβολήσει» άμεσα 2.500 καθηγητές και να τοποθετήσει «στον τοίχο για εκτέλεση» άλλους 15.000 δημοσίους υπαλλήλους μέχρι το τέλος του έτους, διαλύοντας με αυτό τον τρόπο το εναπομείναν κοινωνικό κράτος».

Την ίδια στιγμή, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Σαμαράς έχει το απύθμενο θράσος να μιλάει για success story και άλλα τέτοια παραμύθια, όταν είναι έτοιμος να παραδώσει τα σπίτια των εργαζομένων στους τραπεζίτες και να πετάξει οικογένειες στον δρόμο».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι κάθε μέρα που περνάει με αυτή την κυβέρνηση, η κατάσταση θα χειροτερεύει. Λύση, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να υπάρξει με την κυβέρνηση της Αριστεράς, που με την ενεργή συμμετοχή τής πλειοψηφίας της κοινωνίας που πλήττεται, θα επιβάλει την απαιτούμενη αλλαγή πολιτικής και θα επαναφέρει την ελπίδα και την προοπτική.