ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Μητσοτάκη στον ΣΥΡΙΖΑ υπεραμυνόμενος της τροπολογίας του

Επίθεση Μητσοτάκη στον ΣΥΡΙΖΑ υπεραμυνόμενος της τροπολογίας του

«Για πρώτη φορά γίνεται μια ολοκληρωμένη συνεκτική προσπάθεια για την οργάνωση των δομών των υπουργείων. Θα έχουμε 17 ομοιόμορφα διατάγματα, που θα ρυθμίζουν τις δομές τους» υπογράμμισε από το βήμα του Α΄Θερινού Τμήματος της Βουλής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπεραμυνόμενος της τροπολογίας, που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, σύμφωνα με την οποία, με Προεδρικά Διατάγματα οργανώνονται, συγχωνεύονται ή καταργούνται δημόσιοι οργανισμοί.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε φραστικά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προσάπτοντάς τους ότι δεν θέλουν να παραδεχτούν την αλήθεια. «Αν άκουγε κάποιος μόνο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αγορεύουν, θα πίστευε ότι η κυβέρνηση κινείται στα όρια του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, αντιτείνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που με Προεδρικά Διατάγματα γίνεται η οργάνωση των υπουργείων και παρέπεμψε σε σχετικούς νόμους, που έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν.

«Δεν αλλάζει το θεσμικό εργαλείο με το οποίο καταρτίζονται οι οργανισμοί των υπουργείων. Το μόνο που αλλάζει, είναι η καταληκτική διαδικασία αξιολόγησης των δομών» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι έχει γίνει ήδη συστηματική προεργασία πριν κατατεθεί η τροπολογία. «Εδώ και έναν χρόνο συγκροτήθηκαν επιτροπές αξιολόγησης όλων των υπουργείων, έγινε επεξεργασία των προβλημάτων και κατέθεσαν τις προτάσεις τους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο και κάνει την εισήγηση» είπε και συμπλήρωσε:

«Για όλους εσάς που μιλούσατε για «γονατογραφήματα», σας λέω ότι έχει γίνει σημαντική εργασία για να καταρτίσουμε αυτά τα οργανογράμματα. Δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να συνεχίσουμε μια πρακτική με οργανωμένο, όμως, τρόπο». Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε: «Έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση για τον τρόπο οργάνωσης των υπουργείων. Η τροπολογία σηματοδοτεί μια καινούργια αντίληψη και δεν θα έχετε κανένα δικαίωμα να μιλάτε για πρόχειρη δουλειά».

Ροή Ειδήσεων