ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς σε υπουργούς:Δουλέψτε, να πετύχουμε τους στόχους μέχρι το 2014

Σαμαράς σε υπουργούς:Δουλέψτε, να πετύχουμε τους στόχους μέχρι το 2014

Συστάσεις και συνεχή παρουσία και δράση ακόμη και τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς, κατά την σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Τόνισε ότι δεν επιτρέπεται ούτε κατ' ελάχιστον χαλάρωση, ενώ για τυχόν ολιγοήμερες διακοπές, τους ζήτησε να συνεννοηθούν με τον γραμματέα της κυβέρνησης.

«Μέχρι τον Ιούνιο του 2014 η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί» τόνισε ο πρωθυπουργός και κάλεσε ιδιαίτερα όσους έχουν μνημονιακές υποχρεώσεις να τις ολοκληρώσουν ακόμη και μέσα στον Αύγουστο, ανεξάρτητα αν έχουν περιθώρια ακόμη και τον Σεπτέμβριο.

«Αυτούς τους μήνες η αντιπολίτευση θα κάνει ότι μπορεί για να αλλοιώσει ή να ματαιώσει την προσπάθειά μας. Ήδη έχει προαναγγείλει ότι θέλει να θέσει τη χώρα σε γενικευμένη αναταραχή. Δεν θα το πετύχει, οι πολίτες αντιλαμβάνονται το επικίνδυνο και αντιδημοκρατικό παιχνίδι τους. Μπορεί όμως να μας αποπροσανατολίσει οδηγώντας σε λάθη και αποτυχίες. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί, θέλω δουλειά , θέλω τήρηση του προγράμματος», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον είπε ότι η ελληνική προεδρία πρέπει να πραγματοποιήσει βήματα για περισσότερη Ευρώπη ενώ για το θέμα της λαθρομετανάστευσης έκανε λόγο για έμπρακτη αλληλεγγύη των εταίρων. Επίσης αναφέρθηκε σε συνολική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη θάλασσα. «Η Ευρώπη γεννήθηκε στη Μεσόγειο και μπορεί να πάρει νέα ώθηση η θάλασσα αυτή. Το 2014 μπορεί να είναι αληθινή καμπή για την πορεία της ΕΕ με τη συνδρομή της Ιταλίας με την οποία είμαστε σε κοινή δράση» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε, τέλος, τις εξής αλλαγές:Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ορίζεται η κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο Μιχάλης Θεοχαρίδης και αντιπρόεδρος ο Γ. Σίδερης. Επίσης πρόεδρος του ΣτΕ ορίζεται ο Δημήτρης Ρίζος και αντιπρόεδρος ο Νικόλαος Ρόζος. Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίζεται ο Ευάγγελος Νταής.