ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χαιρετίζουμε την επανέναρξη των συνομιλιών Ισραηλινών-Παλαιστινίων»

«Χαιρετίζουμε την επανέναρξη των συνομιλιών Ισραηλινών-Παλαιστινίων»

Σε δήλωση προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με την επανέναρξη των απευθείας συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

«Η Ελλάδα χαιρετίζει την επανέναρξη των απευθείας συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, στις 29 Ιουλίου 2013, στην Ουάσιγκτον. Η Ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την ιδιαίτερη εκτίμησή της στο πρόσωπο του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, κ. John Kerry, ο οποίος, καταβάλλοντας άοκνες προσπάθειες και επιδεικνύοντας επιμονή και μεθοδικότητα, συνετέλεσε ουσιαστικά στην επιστροφή των δύο πλευρών στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων.

Συγχαίρει, παράλληλα, τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, κ. Netanyahu, και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, κ. Αbbas, για το πολιτικό θάρρος, την υπευθυνότητα και την αποφασιστικότητά τους. Αναμένουμε ότι οι δύο πλευρές θα συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις με πνεύμα εποικοδομητικό και διαλλακτικό, καλλιεργώντας κλίμα εμπιστοσύνης προς όφελος των λαών τους.

Η Ελλάδα, συνεπής με τις πάγιες θέσεις της Ε.Ε., θεωρεί ότι η βιωσιμότητα της λύσης των δύο κρατών αποτελεί το μείζον διακύβευμα και είναι διατεθειμένη να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο, ιδιαιτέρα στο πλαίσιο της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, στην επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων».