ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμβολή και άλλων υπουργείων για ανάπλαση του κέντρου ζητά ο Μανιάτης

Συμβολή και άλλων υπουργείων για ανάπλαση του κέντρου ζητά ο Μανιάτης

Τη συμβολή όλων των συναρμόδιων υπουργών για την άμεση δρομολόγηση των απαραίτητων ενεργειών υλοποίησης του έργου «Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (Σ.Ο.Α.Π.) στο Κέντρο της Αθήνας», ζήτησε με επιστολή του ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), Γιάννης Μανιάτης, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια αναμόρφωσης του κέντρου της πρωτεύουσας, έτσι ώστε να γίνει ξανά βιώσιμο για τους μόνιμους κατοίκους κι ελκυστικό για τους επισκέπτες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η επιστολή απεστάλη στους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Πολιτισμού, Υγείας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Τουρισμού. Ο κ. Μανιάτης τονίζει στην επιστολή του ότι για την αποτελεσματική προώθηση των απαιτούμενων ενεργειών σχετικά με την ολοκλήρωση του προγράμματος, είναι αναγκαία η συνεργασία των πλέον κρίσιμων φορέων που οι αρμοδιότητές τους συνδέονται και με το κέντρο της πρωτεύουσας.

Όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος Αθηναίων και το ΥΠΕΚΑ, με στόχο την αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων του κέντρου της Αθήνας, έχουν συνυπογράψει, μέσω του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με αντικείμενο την εκπόνηση του ΣΟΑΠ για το κέντρο της πρωτεύουσας, το οποίο, μάλιστα, περιλαμβάνει και ειδικό σκέλος για τη σύσταση ταμείου αστικής ανάπτυξης για το Δήμο Αθηναίων, στο πλαίσιο του Ελληνικού Ταμείου Συμμετοχών JESSICA.