ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ:Δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση από την πώληση του 902

ΚΚΕ:Δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση από την πώληση του 902

Έπειτα από 20 και πλέον χρόνια λειτουργίας ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός 902 πουλήθηκε.

Την ανακοίνωση της είδησης που είχε ήδη διαρρεύσει από χθες επιβεβαίωσε απόψε επίσημα πλέον το ΚΚΕ. Σε ανακοίνωση Τύπου του ΚΚΕ σημειώνεται: «Καταλήξαμε να δοθεί η λύση της πώλησης, ώστε να αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις του σταθμού. Η πώληση αφορά υποδομές, μηχανήματα και αυτοκίνητα της εταιρίας. Ο διακριτικός τίτλος και τα σήματα λεκτικά και ηχητικά παραμένουν στο κόμμα». «Έγινε αυτή η επιλογή σε σχέση με το κλείσιμο», όπως επισημαίνεται, «γιατί δίνει τη δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία».

«Στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων της οικονομικής κρίσης», σημειώνεται, «η εταιρία Ραδιοτηλεοπτική, καθώς και οι εργαζόμενοι με τη δουλειά τους στο σταθμό, κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να αντέξει ο σταθμός στις οικονομικές δυσκολίες. Παρ' όλες τις προσπάθειες και την στήριξη του ΚΚΕ, δεν έγινε δυνατό να αποφευχθεί η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης του σταθμού».

«Στις σημερινές συνθήκες δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ενίσχυση για τη λειτουργία του σταθμού. Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει έλλειμμα στην ενημέρωση του λαού, αλλά δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση» υπογραμμίζεται. «Στις προσπάθειες που κάναμε ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρέη και οι δυσκολίες πληρωμής στους εργαζόμενους, εξετάσαμε και την περίπτωση να πωληθεί η εταιρία Ραδιοτηλεοπτική» αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Η σημερινή οικονομική κατάσταση της Ραδιοτηλεοπτικής δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλέον τη λειτουργία του σταθμού και την αντιμετώπιση συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων. Δεν είναι σε θέση και δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία».

«Γνωρίζουμε» καταλήγει η ανακοίνωση «ότι η επιλογή αυτή θα αποτελέσει μια ακόμη αφορμή για κακόβουλες επιθέσεις στον 902 και το ΚΚΕ. Είμαστε όμως σίγουροι ότι οι φίλοι του Κόμματος και του σταθμού θα υπερασπιστούν το Κόμμα και την πολιτική του και θα βρουν τον τρόπο να αναπληρωθεί το κενό στην ενημέρωση που αφήνει η έλλειψη του 902».

Διαβάστε επίσης:

Πωλήθηκε ο «902» - Απολύονται οι εργαζόμενοι