ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντινόπουλος:Να μειωθεί και ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης

Κωνσταντινόπουλος:Να μειωθεί και ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης

Την ανάγκη μείωσης του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο επισήμανε ως τον επόμενο στόχο της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Σήμερα περιμένουμε από τον υπουργό Οικονομικών να πείσει την τρόικα και τους εταίρους να πάμε σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανάλογο του ΦΠΑ και στο φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου. Αυτή είναι μια πρόταση την οποία πρέπει να τη δούμε άμεσα, να ενεργήσουμε όλοι μαζί - και ο κ. Στουρνάρας πρώτος - ώστε να πείσουμε τους εταίρους μας και να τους πούμε «κοιτάξτε να δείτε, με το ΦΠΑ μας δώσατε μια ευκαιρία»» ανέφερε ο κ. Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1.

Προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί το ΠΑΣΟΚ είχε υπερψηφίσει την πρόταση για αύξηση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος έκανε λόγο για «αναγκαίο συμβιβασμό» προσθέτοντας ότι από τότε το ΠΑΣΟΚ είχε επισημάνει στον Γιάννη Στουρνάρα ότι το μέτρο δεν θα έχει αποτέλεσμα.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε, τέλος, ότι η κυβέρνηση «πρέπει να ξεκουράσει λίγο τους πολίτες από την υπερφορολόγηση. Μπορούμε να αποδείξουμε στους εταίρους μας ότι θα πάρουμε περισσότερους φόρους και ο κ. Στουρνάρας να αποδείξει - και να αποδείξουμε όλοι μαζί - στους Έλληνες ότι το ζήτημα δεν είναι αν οι βουλευτές είναι κουρασμένοι ή ξεκούραστοι, αλλά το να ξεκουράσουμε λίγο τους Έλληνες από την υπερφορολόγηση».