ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ:Ο Δένδιας επιχειρεί να καλύψει τις ελλείψεις στην Π.Υ.

ΣΥΡΙΖΑ:Ο Δένδιας επιχειρεί να καλύψει τις ελλείψεις στην Π.Υ.

Επίθεση εξαπέλυσε η Κουμουνδούρου στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τη δήλωσή του ότι οι μισές πυρκαγιές που εξιχνιάστηκαν οφείλονται σε εμπρησμό από πρόθεση.

«Με τις σημερινές του δηλώσεις ο κύριος Δένδιας προκατέλαβε τις έρευνες τις Δ.Α.Ε.Ε. και έριξε την συνυπευθυνότητα, πάλι στους πολίτες», σχολιάζει, μεταξύ άλλων, το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Μετά τα βαριά πλήγματα, που κατάφερε ο κύριος Δένδιας και οι κυβερνήσεις των μνημονίων στους μηχανισμούς πρόληψης των πυρκαγιών και στον επιχειρησιακό βραχίονα του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν διστάζει πάνω στα καμένα να προβαίνει σε επικοινωνιακή εκμετάλλευση των συμβάντων για να καλύψει τα λάθη και τις παραλείψεις και τις καταστροφικές επιλογές του.

Αφού με την έναρξη της Αντιπυρικής περιόδου μαζί με τον πρωθυπουργό, απείλησαν τους εμπλεκόμενους στην πυροσβεστική φορείς, με τις σημερινές του δηλώσεις ο κύριος Δένδιας προκατέλαβε τις έρευνες τις Δ.Α.Ε.Ε. και έριξε την συνυπευθυνότητα, πάλι στους πολίτες.

Αντί να σωπάσει και να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες που τους στέλνει με τη φυσική τους παρουσία να καλύψουν τις δραματικές ελλείψεις και παραλείψεις σε επιχειρησιακά μέσα, προαναγγέλλει τα αποτελέσματα των ερευνών.

Αντί να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες που κινδύνευσαν και έχασαν τις περιουσίες τους, τους κάνει συνυπεύθυνους στις καταστροφικές επιλογές του και κάνει πολιτική στα καμένα εξαγγέλλοντας ισχύουσες διατάξεις».

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: Εμπρησμοί πίσω από τις πυρκαγιές