ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος Αγγελάκα η αξιοποίηση δημοσίων κτιρίων στην Ζάκυνθο

Στόχος Αγγελάκα η αξιοποίηση δημοσίων κτιρίων στην Ζάκυνθο

Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για τη στέγαση των δημόσιων υπηρεσιών ήταν στο επίκεντρο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησε σήμερα στη Ζάκυνθο ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νησιών, Μανώλης Αγγελάκας, επικεφαλής κλιμακίου υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο κ. Αγγελάκας προήδρευσε σύσκεψης στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, στην οποία πήραν μέρος ο αντιπεριφερειάχης Διονύσιος Μυλωνάς και ο δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης. Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάσθηκαν οι δυνατότητες αξιοποίησης όλων των δημόσιων κτισμάτων στη Ζάκυνθο, όπως το Νοσοκομείο Ζακύνθου, το κτίριο της πρώην Στρατολογίας και το παλαιό κτίριο του Αεροδρομίου, καθώς και πρώην δημοτικών καταστημάτων.

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του και τον δήμαρχο Ζακύνθου, επισκέφτηκε τα δημοτικά καταστήματα των πρώην δήμων Αρτεμισίων και Αλυκών. Μετά το πέρας των επισκέψεων και των διαβουλεύσεων για την αξιοποίηση των δημόσιων κτιρίων, ο Γενικός Γραμματέας είχε κατ' ιδίαν συνεργασία με τον δήμαρχο Ζακύνθου Στέλιο Μποζίκη και τον αντιπεριφερειάρχη Διον. Μυλωνά. Ο κ. Αγγελάκας μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ δήλωσε:

«Ήλθα στο νησί επικεφαλής μιας ομάδας συνεργατών για να δούμε πώς θα αξιοποιήσουμε καλύτερα τη δημόσια περιουσία και αναφέρομαι στα δημόσια κτίρια, για να μειώσουμε τα ενοίκια που πληρώνει το κράτος και να παράγουμε καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Συνεργαστήκαμε με τον αντιπεριφερειάρχη, με τον δήμαρχο, πήγαμε και είδαμε αρκετά κτίρια και τώρα σκοπεύουμε να δουλέψουμε εσωτερικά για να μεταστεγάσουμε κάποιες υπηρεσίες. Ταυτόχρονα θέλουμε να συνδράμουμε την προσπάθεια της Περιφέρειας να αξιοποιηθούν κτίρια όπως το Νοσοκομείο, θέλουμε να δούμε το κτίριο της Στρατολογίας για να αξιοποιηθεί και αυτό.

Με δύο λόγια το μήνυμα και η εντολή που πήραμε από τον πρωθυπουργό είναι κάθε δημόσιο κτίριο και περιουσία να αξιοποιείται. Αυτός ήταν ο σκοπός και ήταν καθαρά υπηρεσιακός»

Παράλληλα, αναφερόμενος στην τουριστική περίοδο που διανύουμε, σημείωσε: «Χάρηκα που είδα πολύ κόσμο και πολλούς τουρίστες στη Ζάκυνθο. Αυτό είναι σημαντικό και θέλω να πιστεύω πως θα διαχέονται τα οφέλη και δεν θα μείνουν στα all inclusive. Είδα και τα δύο κρουαζιερόπλοια και εύχομαι να πάει καλά η περίοδος».

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέχουν τις φωτιές «γιατί το νησί είναι πονεμένο και πρέπει όλοι να δείξουν το απαραίτητο αίσθημα ευθύνης».