ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση Βενιζέλου για τις επαφές του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον

Ικανοποίηση Βενιζέλου για τις επαφές του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών ΕυάγγελοςΒενιζέλος, μιλώντας σε συνεργάτες του σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το αθηναϊκό πρακτορείο, ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι οι συναντήσεις του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον έδωσαν ώθηση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν συμφωνήσει ως προς τις θέσεις της ελληνικής πλευράς σε σύσκεψη που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και βρίσκονταν σε στενή επαφή καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης στην Ουάσιγκτον.

Ο ΥΠΕΞ θα έχει πιθανότατα συνάντηση με τον Τζον Κέρι στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την τελευταία εβδομάδα το Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, καθώς ένα από τα πρώτα ζητήματα που έθεσε ο κ. Σαμαράς στον αμερικανό υπουργό ήταν η ανάγκη να συνεχιστεί η συζήτηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος - τονίζουν οι διπλωματικές πηγές- αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην ανάγκη να εκφράζεται με μια φωνή, όχι μόνον η κυβέρνηση, αλλά η χώρα.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο κ. Βενιζέλος «έδωσε ήδη οδηγίες στα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών για την προετοιμασία των κινήσεων που διασφαλίζουν την παρακολούθηση και τη συνέχεια των σημείων που εθίγησαν στις συζητήσεις» της Ουάσιγκτον.