ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποιημένη η Κεφαλογιάννη για την πορεία του τουρισμού

Ικανοποιημένη η Κεφαλογιάννη για την πορεία του τουρισμού

Την ικανοποίησή της επειδή, έπειτα από χρόνια, επαναλειτουργεί το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου με μια ακόμη νέα πτέρυγα εξέφρασε σήμερα η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η κ. Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε το Μουσείο και ξεναγήθηκε σ' αυτό, τονίζοντας ότι είναι πλέον ανοιχτό για να υποδεχθεί τους χιλιάδες ξένους και Έλληνες επισκέπτες που περίμεναν να έλθουν σε επαφή με τα μοναδικά αριστουργήματα που εκτίθενται σ αυτό. «Δικό μας καθήκον», τόνισε, «είναι να προβάλλουμε το μοναδικό Μινωικό Πολιτισμό σε κάθε γωνία του κόσμου και να τον αναδεικνύομε συνέχεια».

Αναφερόμενη στην πορεία του τουρισμού η κ. Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι τα στοιχεία για το 2013 δείχνουν ότι θα είναι η καλύτερη χρονιά τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και σε επίπεδο εσόδων. Αυτό σημαίνει, υπογράμμισε η υπουργός, ότι έχουμε υποχρέωση αυτή την επιτυχία να την διαφυλάξουμε και όχι απλά να προσπαθήσουμε να έχουμε μια καλή τουριστική χρονιά αλλά πολλές.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, μίλησε για μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού υπογραμμίζοντας ότι είναι μέτρο που θα βοηθήσει την οικονομία και κάλεσε τους επιχειρηματίες του κλάδου να κάνουν, όπως είπε, το αυτονόητο και τους καταναλωτές να ζητούν αποδείξεις.

Η κ. Κεφαλογιάννη ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου από το διευθυντή Γιώργο Ρεθυμνιωτάκη και συνοδευόταν από τους βουλευτές Ηρακλείου, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Λευτέρη Αυγενάκη και Μάξιμο Σενετάκη, το γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργο Δεικτάκη και τον αντιπεριφεριάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη. Η κ. Κεφαλογιαννη στη συνέχεια αναχώρησε για την περιοχή Σίσι για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην εκεί αρχαιολογική ανασκαφή.