ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κι όμως, ο Σαμαράς σκέφτεται εκλογές, αν…

Κι όμως, ο Σαμαράς σκέφτεται εκλογές, αν…

Το έχει συζητήσει με στενούς συνεργάτες του

Μπορεί με κάθε ευκαιρία ο Αντ. Σαμαράς να υπογραμμίζει, ότι η κυβέρνησή του θα εξαντλήσει την τετραετία, αλλά στη σκέψη του άλλα υπάρχουν...

Ακόμα και στη συνάντησή του με τον αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα ο Έλληνας πρωθυπουργός του είπε ότι έχει ορίζοντα τετραετίας η κυβέρνησή του. Ενώ το ίδιο τονίζει συχνά, είτε σε συνεδριάσεις κυβερνητικών οργάνων (όταν εν πάση περιπτώσει γίνονται...), είτε σε αντίστοιχες κομματικών οργάνων, είτε σε συνεντεύξεις του.

Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb, στην πραγματικότητα άλλα σκέφτεται και έχει –κατ' αρχήν- αποφασίσει, στα πλαίσια του πολιτικού-στρατηγικού σχεδιασμού που κάνει με το στενό επιτελείο του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει σχεδιάσει πρόωρες εκλογές, σε περίπτωση κατά την οποία δεν ψηφιστεί κάποιο απ' τα κρίσιμα νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή απ' το φθινόπωρο.

Δηλαδή κάθε άλλο παρά μπλόφα ήταν αυτό που είπε πρόσφατα σε δημοσιογράφους ένας εκ των στενότερων συνεργατών του, ο Τ. Μπαλτάκος, κατά την ψήφιση του τελευταίου πολυνομοσχεδίου.

Και είναι γεγονός, ότι ένα τέτοιο «ατύχημα» το φοβάται πράγματι ο Σαμαράς, όπως μας τόνισε στενός συνεργάτης του, με δεδομένη την ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία αλλά και τις συνεχείς διαφοροποιήσεις βουλευτών τόσο της Ν.Δ., όσο και του ΠΑΣΟΚ (κυρίως), διαφοροποιήσεις που μάλιστα γίνονται και με... προειδοποίηση, σαν αυτή κάμποσων πράσινων αλλά και γαλάζιων βουλευτών, ότι δεν πρόκειται να περάσει απ' τη Βουλή ή άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία!

Μάλιστα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι ο πρωθυπουργός είπε πρόσφατα σε σύσκεψη με συνεργάτες του, ότι «αν φανεί ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει πλειοψηφία για κάποιο σοβαρό νομοσχέδιο, τότε εκλογές αμέσως»!

Βέβαια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αντιδρά ο κυβερνητικός εταίρος Β. Βενιζέλος, επειδή βλέπει, γνωρίζει, ότι αν πάμε σε πρόωρες εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα καταγράψει την χειρότερη εκλογική του επίδοση.

Πάντως απ' τη μεριά του ο Αντ. Σαμαράς έχει διατάξει το κόμμα του σε εν δυνάμει εκλογική διάταξη, δια παν –απρόοπτο- ενδεχόμενο-«ατύχημα».

Και αυτό, κρατήστε το...

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Δε θέλω εκλογές, αλλά δεν εκβιάζομαι

Αποκλείει πρόωρες εκλογές ο Γ. Μιχελάκης

Από Αύγουστο... χειμώνας στο Μαξίμου

Δήμαρχοι αρνούνται τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ

ΣΥΡΙΖΑ:Το τι έκανε ή δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ το αποτύπωσαν οι εκλογές