ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρ. Αρσένης: Ποινική διερεύνηση της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ

Κρ. Αρσένης: Ποινική διερεύνηση της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ

Αιχμές για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ μετά την παραίτηση του Στέλιου Σταυρίδη αφήνει ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης.

Εφόσον η ίδια η κυβέρνηση έκρινε ότι ο κ. Σταυρίδης είχε αντιδεοντολογικές σχέσεις με τον αγοραστή του ΟΠΑΠ κ. Μελισσανίδη, θα πρέπει να διερευνηθεί και ποινικά η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, επισήμανε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης.

«Ο κύριος Σταυρίδης κλήθηκε, με βάση τα δημοσιεύματα, από τον υπουργό οικονομικών να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ επειδή ταξίδεψε με το προσωπικό αεροπλάνο του κ. Μελισσανίδη. Γίνεται προφανές ότι η κυβέρνηση κρίνει ότι ο κ. Σταυρίδης είχε αντιδεοντολογικές σχέσεις με τον αγοραστή του ΟΠΑΠ κ. Μελισσανίδη. Δεν θα πρέπει να εξετασθούν άμεσα τυχόν ποινικές παραβάσεις κατά την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ; Δεν θα πρέπει να διερευνηθούν ποινικά όλες οι υποθέσεις που χειρίστηκε ο κ. Σταυρίδης; Δεν θα πρέπει να διερευνηθεί αν και άλλοι υπάλληλοι του ΤΑΙΠΕΔ είχαν αντιδεοντολογικές σχέσεις με τον κ. Μελισσανίδη ή άλλους αγοραστές;», δήλωσε ο ευρωβουλευτής.

«Ο κ. Σταυρίδης πριν διοριστεί πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ήταν πρόεδρος της προς ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ. Η μομφή προς το πρόσωπό του από την κυβέρνηση αφήνει σκιές και πάνω στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού στη χώρα μας. Μας επισημαίνει το καθεστώς αδιαφάνειας με βάση το οποίο προωθούνται οι ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και των κρατικών μονοπωλίων. Δημιουργεί αναπάντητα ερωτήματα που χρήζουν άμεσα απάντησης. Η κυβέρνηση πρέπει ευθαρσώς να ανακοινώσει τους λόγους της απόλυσης του κ. Σταυρίδη», κατέληξε ο κ.Αρσένης.