ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι προτάσεις του Επιμελητηρίου Ηλείας

Στη Βουλή οι προτάσεις του Επιμελητηρίου Ηλείας

Τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Ηλείας σχετικά με την κοινωνική ασφάλιση των εμπόρων και των επαγγελματιών καθώς και ζητήματα που αφορούν στον ΟΑΕΕ, διαβίβασε ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης αφού επεσήμανε στον αρμόδιο Υπουργό πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ηλείας έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση και πως οι έμποροι και οι επαγγελματίες του Νομού βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, αδυνατώντας να καταβάλουν ακόμα και τις ασφαλιστικές τους εισφορές, ζήτησε να υπάρξει ειδική μέριμνα ώστε να ρυθμιστούν τα ασφαλιστικά ζητήματα με τρόπο που θα είναι επωφελής και για το κράτος αλλά για τους ασφαλισμένους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στην επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνου Νικολούτσου, είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα σύστημα μόνιμης και σταθερής ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών και αναστολής των κατασταλτικών μέτρων, ώστε να μπορούν οι ασφαλισμένοι να αποπληρώνουν τα χρέη τους χωρίς να «πνίγονται» από τις προσαυξήσεις και τελικά να μένουν ανασφάλιστοι.

Τέλος, ο Ηλείος Βουλευτής επεσήμανε για άλλη μια φορά πως η παραμονή των μικρών επιχειρήσεων στον ΟΓΑ, σε περιοχές με κάτω από 2.000 ευρώ, αποτελεί αναγκαιότητα, καθώς οι κάτοικοι της περιφέρειας χρειάζονται τη στήριξη της πολιτείας για να μπορέσουν να επιβιώσουν υπό τις παρούσες αντίξοες συνθήκες.