ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ανεργία βασικό θέμα στη συνάντηση Σουλτς-Μίχαλου

Η ανεργία βασικό θέμα στη συνάντηση Σουλτς-Μίχαλου

Τη συμβολή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς για τη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων που θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στην Ευρώπη και θα συμβάλλουν στη δημιουργία βιώσιμων θέσεων απασχόλησης, ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Ο κ. Μίχαλος χαρακτήρισε ως αποσπασματικά τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από την ΕΕ για το πρόβλημα της ανεργίας ενώ ο κ. Σουλτς τόνισε ότι και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεωρεί ανεπαρκείς τις δράσεις για την απασχόληση και επισήμανε την αναγκαιότητα αναβάθμισης του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη λήψη αποφάσεων που θα έχουν κοινωνική διάσταση και όχι καθαρά τεχνοκρατικό χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ τόνισε ότι η ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου η χώρα μας να βγει από την κρίση, θέση με την οποία συμφώνησε απόλυτα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου επισημαίνοντας από την πλευρά του ότι η πολιτική σκληρής λιτότητας που επιβάλει η τρόικα δεν μπορεί να αποδώσει καρπούς.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι η Ευρώπη στο σύνολό της κινδυνεύει να βυθιστεί ακόμη βαθύτερα στην ύφεση αν συνεχιστεί η σκληρή δημοσιονομική πολιτική και μοναδική λύση αποτελεί η στροφή προς την ανάπτυξη, με τη διάθεση των αναγκαίων πόρων κυρίως μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για την επίλυση του τεράστιου προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο ευρωπαϊκός νότος.

Ο κ. Μίχαλος, ανέλυσε διεξοδικά στον κ. Σουλτς τις θέσεις του επιμελητηριακού κόσμου της χώρας για τους τομείς στους οποίους η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, η παιδεία και έθεσε και το θέμα της δημιουργίας ειδικών οικονομικών ζωνών για την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρήσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Επίσης, ο κ. Μίχαλος ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επίθεση που δέχεται ο επιμελητηριακός θεσμός στη χώρα μας από τη τρόικα και δεσμεύθηκε ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια για διατήρηση και αναβάθμιση των ελληνικών και γενικότερα των ευρωπαϊκών επιμελητηρίων που αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.