ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ για τo Πρόγραμμα Απασχόλησης στην Κοινωφελή Εργασία

Το ΠΑΣΟΚ για τo Πρόγραμμα Απασχόλησης στην Κοινωφελή Εργασία

Θετικό χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ το γεγονός ότι «μετά από πολύμηνες προσπάθειες» του Κινήματος, οι αρμόδιοι υπουργοί εξήγγειλαν σήμερα την εκκίνηση του Προγράμματος Απασχόλησης στην Κοινωφελή Εργασία, με στόχο τόσο τη στήριξη 50.000 ανέργων και κατά προτεραιότητα εκείνων που διαβιούν σε οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο, όσο και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο.

Στη σχετική ανακοίνωση, υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκε αυτό το Πρόγραμμα και έφερε, με δική του πρωτοβουλία, τον Απρίλιο τη σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή και τονίζεται ότι θα παρακολουθήσει τις διαδικασίες εφαρμογής του, σύμφωνα με τα αντικειμενικά κριτήρια του νόμου.

«Θεωρούμε, όμως, ότι αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ για να υπογραμμίσει: «Έχουμε, σε μια κοινωνία που μαστίζεται από την ανεργία, την ευθύνη να διαθέσουμε κατά προτεραιότητα και με αποφασιστικότητα πρόσθετους πόρους για τη συνέχιση τέτοιων Προγραμμάτων. Όπως και να εφαρμόσουμε το ψηφισμένο Πρόγραμμα της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών προς τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις θέσεις εργασίας ή ενισχύουν την απασχόληση».

Τονίζεται ακόμη ότι«η ανακούφιση και η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων και η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής, είναι πρώτιστο μέλημά μας, είναι ευθύνη όλων μας».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων