ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχελάκης: Νέα μέτρα δεν θα ληφθούν-Δεν το αντέχει η κοινωνία

Μιχελάκης: Νέα μέτρα δεν θα ληφθούν-Δεν το αντέχει η κοινωνία

«Νέα μέτρα, το έχει πει ο πρωθυπουργός πολλές φορές, δεν θα ληφθούν. Δεν το αντέχει ούτε η κοινωνία, ούτε η πραγματική οικονομία» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημειώνει ότι «για να μπορέσει η χώρα να φτάσει στην ανάπτυξη πρέπει να φτιάξει τον δημόσιο τομέα. Αυτή είναι δική μας υποχρέωση και όχι απαίτηση κάποιων. Είναι η δική μας υποχρέωση στις επόμενες γενιές. Είναι αδήριτη ανάγκη αν θέλουμε να έχουμε αύριο».

Αναφερόμενος στις απεργιακές κινητοποιήσεις στον δημόσιο τομέα, ο κ. Μιχελάκης σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται, έχουν χίλια δίκια γιατί έχουν υποστεί αιματηρές θυσίες, όμως ουδείς πρέπει να παραγνωρίζει ότι αυτές οι θυσίες επιτέλους έχουν αρχίσει να πιάνουν τόπο. Έχουμε τα πρώτα αχνά δείγματα ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει και ευελπιστούμε ότι από το 2014 θα αρχίσει η αντίστροφη πορεία ώστε ο δρόμος προς την ανάταξη να είναι πιο ορατός».

Ο κ. Μιχελάκης χαρακτηρίζει «άδικες» τις οριζόντιες περικοπές, αλλά σημειώνει: «Όταν τόσο καιρό δεν είχαμε κάνει τίποτα σε αυτόν τον τομέα και φτάσαμε με την πλάτη στον τοίχο τότε αναγκαστικά θα πάς σε οριζόντιες περικοπές που είναι άδικες».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εσωτερικών εκτιμά ότι «απλώς θέλει να κάνει ρεσάλτο στην εξουσία... Δεν θέλει καμία αλλαγή στο δημόσιο, μόνο και μόνο για αγκαλιάσει τον δημόσιο τομέα και να τον εκμεταλλευτεί ψηφοθηρικά. Το ζήτημα είναι όμως ποια είναι η στάση ευθύνης που πρέπει να έχουμε γιατί το σημείο αναφοράς μας είναι το συμφέρον της πατρίδας».

Αναφορικά με το θέμα των εκλογών, ο κ. Μιχελάκης σημειώνει ότι ουδεμία κοινωνική ομάδα θέλει εκλογές, «με εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ και κάποια άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τις εκλογές δεν πρέπει να τις φοβόμαστε. Όταν ο λαός εκφράζεται αυτό κανείς δεν πρέπει να το φοβάται. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις πάντως ουδείς θέλει εκλογές, ουδείς πιστεύει ότι οι εκλογές θα λύσουν κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, αυτό που πρέπει κανείς να φοβάται είναι το τι θα επακολουθήσει. Όλες οι προσπάθειες που έχει κάνει ο λαός, οι θυσίες του που σήμερα φαίνεται να πιάνουν τόπο, θα πάνε χαμένες».