ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μιχελάκης: Το δημόσιο πληρώνει τις υποχρεώσεις του

Γ. Μιχελάκης: Το δημόσιο πληρώνει τις υποχρεώσεις του

Στη διαδικασία αποπληρωμής των οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκης.

«Το ελληνικό δημόσιο πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Στο υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο βρίσκομαι, μια πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι να ολοκληρώσουμε μέχρι τέλος του χρόνου, ένα πολύ μεγάλο ποσό που αγγίζει το 1 δισ. χρέη δήμων προς ιδιώτες. Αυτό το πρόγραμμα τρέχει κανονικά ώστε να μπορέσουμε μέχρι τέλος του χρόνου να έχουμε απορροφήσει το μεγαλύτερο ποσοστό. Αυτό που συμβαίνει με τα χρέη των δήμων προς τους ιδιώτες συμβαίνει και με άλλους τομείς του δημοσίου και σύντομα θα έχουμε νέα. Βλέπουμε ότι για πρώτη φορά το ελληνικό κράτος ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες και δεν είναι ο μεγάλος μπαταχτσής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης στον Realfm.

«Ότι αποπληρώνονται, αποπληρώνονται χρέη. Εμείς θέλουμε να αυξήσουμε το ρυθμό κι αυτό σας θυμίζω είναι η πρώτη φορά που γίνεται».