ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρωτήστε το Γιώργο Παπανδρέου για τα χρήματα

Ρωτήστε το Γιώργο Παπανδρέου για τα χρήματα

Απορρίπτει το ενδεχόμενο κάθε ευθύνης για τους χειρισμούς στο ζήτημα των χρημάτων του ειδικού ταμείου εκτάκτων αναγκών ο Πέτρος Μολυβιάτης.

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, που είχε οριστεί επί κυβέρνησης Καραμανλή υπεύθυνος για τη διαχείριση των πόρων του ταμείου, παρέθεσε σε συνέντευξη του αναλυτικά στοιχεία για τα ποσά που είχαν συγκεντρωθεί υπέρ των πυρόπληκτων της Ηλείας.

Ο κ. Μολυβιάτης, τόνισε μάλιστα, πως "τα χρήματα αυτά ήταν ιερά. θα έπρεπε να διατεθούν μόνο για το σκοπό για τον οποίο τα προόριζαν οι δωρητές", ενώ απάντησε και στην κριτική της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής. Ο βετεράνος διπλωμάτης μάλιστα, ξεκαθάρισε πως όσα λέγονται αφορούν την περίοδο μετά το 2010, γεγονός που δεν τον αφορά καθώς ο ίδιος είχε αποχωρήσει μετά τις εκλογές του 2009. Αξίζει να σημειωθεί πως το Ταμείο καταργήθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου το 2011 και τη διαχείριση των χρημάτων ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομικών.

Ζήτησε μάλιστα, να μην χαρακτηρίζεται άλλο η υπόθεση ως «Ταμείο Μολυβιάτη» καθώς ο ίδιος έχει πάψει να έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτό, πριν γεννηθούν τα ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση του. Συνεπώς, με την τοποθέτηση του ζητά όλες οι ευθύνες να αναζητηθούν στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το Γιώργο Παπανδρέου, φωτογραφίζοντας τους τότε αξιωματούχους...

Διαβάστε επίσης:

Πόρισμα Ταμείου Μολυβιάτη: Δικαιώνει Καραμανλή και εκθέτει τον ΓΑΠ!