ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ: Δίνουμε μάχη για εκκαθάριση εν λειτουργία

Στουρνάρας για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ: Δίνουμε μάχη για εκκαθάριση εν λειτουργία

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη του πρωθυπουργού με παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος, ενόψει ΔΕΘ.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναφέρθηκε στο θέμα της αποκρατικοποίησης της αμυντικής βιομηχανίας και της ΛΑΡΚΟ, διαμηνύοντας ότι «η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πείσει την τρόικα και την επιτροπή Ανταγωνισμού να γίνει εκκαθάριση εν λειτουργία σε βάθος πενταετίας γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτή η ενέργεια αφήνει μεγαλύτερη αξία στο δημόσιο από ότι η πτώχευση».

Σχετικά με τη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι ζήτησαν από τον κ. Σαμαρά να μετεστεγαστεί το αστυνομικό τμήμα στην Αριστοτέλους. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Σαμαράς πήρε τηλέφωνο τον αρμόδιο υπουργό κ. Δένδια και του ζήτησε να το διευθετήσει άμεσα.

Επίσης στη συνάντηση συζητήθηκε η ρύθμιση οφειλών καθώς και το θέμα των εγγυημένων τραπεζικών επιταγών με τους παραγωγικούς φορείς να ζητούν να δοθεί προσωρινή ρευστότητα στις επιχειρήσεις.

Το ραντεβού των δύο πλευρών ανανεώθηκε για τη ΔΕΘ.