ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ με σύνθημα «Ή εμείς ή αυτοί»

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ με σύνθημα «Ή εμείς ή αυτοί»

Με σύνθημα «Ή εμείς ή αυτοί» ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τη πως «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να είναι υπάκουοι στα κελεύσματα της τρόικας και κυρίως της γερμανικής κυβέρνησης και να διευκολύνουν ακόμα παραπάνω τα μοναδικά τους στηρίγματα στο εσωτερικό, τους ανθρώπους των off-shore, τους τραπεζίτες, τους καναλάρχες, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση αυταρχικότητας, υποστηρίζοντας πως δεν διστάζει να αμφισβητεί ανοιχτά δικαιώματα, να επιτίθεται στην ίδια την δημοκρατία: «Η ακραία καταστολή κάθε κινητοποίησης και η χρήση βίας απέναντι στους πιο αδύναμους, τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και η διακυβέρνηση με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, το μαύρο στην ΕΡΤ και η προσπάθεια απόλυτης υποταγής της ενημέρωσης στις κυβερνητικές προθέσεις είναι δείγματα της αυταρχικότητας της κυβέρνησης που απλώνει το φόβο για να διασωθεί».

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει πως «σήμερα πρέπει να συνδέσουμε τις επιμέρους αντιστάσεις σε ένα μεγάλο ποτάμι που θα δώσει τη μάχη για την τελική ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και αυτών των πολιτικών, την μάχη για την απελευθέρωση από τα μνημόνια, τη μάχη που θα βάλει τέλος στην καταστροφή και με τη συμμετοχή όλων μας θα ανοίξει ένα νέο δρόμο δικαιοσύνης, δημοκρατίας και αξιοπρέπειας ... Δεν μπορεί να τους αφήσουμε να μας καταδικάσουν στην καταστροφή, την ανεργία, τα λουκέτα και την φτώχεια. Δεν μπορεί να τους αφήσουμε να στερήσουν την πρόσβαση των παιδιών μας στην γνώση και των γονιών μας στην υγεία. Δεν μπορεί να τους αφήσουμε να πάρουν τα σπίτια μας, να πουλήσουν το νερό, να ζουν οι γείτονες μας χωρίς πρόσβαση στα βασικά αγαθά».

«Όλοι/ες μαζί μπορούμε να νικήσουμε» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ, που δίνει ραντεβού στην προσυγκέντρωση του κόμματος στις 5.30 το απόγευμα (Εγνατία με Αντιγονιδών στο ύψος της Κολόμβου), για τη συγκέντρωση των 6.00 στο άγαλμα Βενιζέλου.