ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Νταϊσελμπλουμ: Η κυβέρνηση άφωνη παρακολουθεί τις εξελίξεις

ΣΥΡΙΖΑ για Νταϊσελμπλουμ: Η κυβέρνηση άφωνη παρακολουθεί τις εξελίξεις

Για «αφωνία» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση, με αφορμή νέες δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισλμπλουμ για νέο μνημόνιο για τη χώρα.

«Η κυβέρνηση άφωνη, χωρίς να εγκαταλείπει τη στρατηγική της υποταγής έναντι των δανειστών, παρακολουθεί τις εξελίξεις, προσπαθώντας να πείσει, με τη βοήθεια πάντα της δημιουργικής λογιστικής, για την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος, που δεν φαίνεται, όμως, να περιορίζει τις απατήσεις των δανειστών για νέα μέτρα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση ότι δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση για να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο, συνεχίζοντας την πολιτική της κοινωνικής ισοπέδωσης και της οικονομικής χρεοκοπίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει τη θέση του ότι είναι η ώρα της άμεσης ακύρωσης του μνημονίου και της πραγματικής επαναδιαπραγμάτευσης τους χρέους, στην κατεύθυνση της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του και της αποπληρωμής του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης. Ασφαλώς μια τέτοια πολιτική δεν μπορεί να την υλοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση της συμφοράς, για αυτό απαιτείται η δημοκρατική ανατροπή της, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ».