ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Δρίτσας: Κανένα σχέδιο για τις αμυντικές βιομηχανίες

Θ. Δρίτσας: Κανένα σχέδιο για τις αμυντικές βιομηχανίες

Βιώσιμες χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας τις αμυντικές βιομηχανίες, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή από τις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη, τις οποίες επισκέφθηκε το πρωί αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι βιώσιμες επιχειρήσεις, είναι επιχειρήσεις που μπορούν να προσφέρουν και στην παραγωγική διαδικασία και προφανώς στην άμυνα της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών είναι υπόλογος για τις αιτιάσεις του ότι ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ κοστίζουν στους φορολογούμενους 150 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Όπως είπε, «ο έλληνας φορολογούμενος δεν πληρώνει χρέη των εταιρειών. Πληρώνει χρέη που δημιούργησαν κακοδιοικήσεις, όχι για την παραγωγική δραστηριότητα των εταιρειών, αλλά για άλλους σκοπούς».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση πως «δεν έχει δώσει κανένα σχέδιο». «Αφήνει διαρροές, που αυτά δεν συνιστούν πρόταση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα, «η εκκαθάριση εν λειτουργία για μεν την ΕΛΒΟ σημαίνει κλείσιμο, για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα σημαίνει δραστική συρρίκνωση». «Αυτό», σχολίασε, «δεν είναι σχέδιο. Αυτό είναι λογιστική διαδικασία».