ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχονται απολύσεις στα δημοτικά ραδιόφωνα

Έρχονται απολύσεις στα δημοτικά ραδιόφωνα

Φαίνεται πως μετά την ΕΡΤ, τη δημοτική αστυνομία και την αμυντική βιομηχανία, εντοπίστηκε ο νέος στόχος προκειμένου να καλυφθούν τα προαπαιτούμενα που έχει η τρόικα σχετικά με τις απολύσεις και την κινητικότητα στο δημόσιο τομέα.

Ο λόγος για τους εργαζομένους στα δημοτικά ραδιόφωνα όλης της χώρας, οι οποίοι μπαίνουν στο στόχαστρο κινδυνεύοντας να μείνουν στο δρόμο.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αξιολόγησης προσωπικού που έχει ζητήσει ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, προκύπτει πλεονάζον προσωπικό σε αρκετούς δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, το οποίο αναμένεται να οδηγηθεί προς την έξοδο.

Ο αριθμός αυτών των υπαλλήλων (δημοσιογράφοι και τεχνικοί), σύμφωνα με υπολογισμούς φτάνει τους 700, οι οποίοι μέχρι σήμερα εργάζονταν με σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ενώ υπάρχει και ένας μικρότερος αριθμός αποσπασμένων δημοτικών υπαλλήλων που θα μπουν στην κινητικότητα.

Ο αριθμός των υπαλλήλων αυτών, θα προστεθεί στους 250 επίορκους που αναμένεται να απολυθούν το επόμενο διάστημα καθώς και σε ακόμα 1000 από τις αμυντικές βιομηχανίες που θα χάσουν τη δουλειά τους προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 2.000 απολύσεων που έχει θέσει η τρόικα και αποδεχθεί η κυβέρνηση. Από το Υπουργείο Εσωτερικών πάντως διευκρινίζεται, πως στόχος δεν είναι να κλείσουν οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, αλλά να ενταχθούν σε μία ορθολογική λειτουργία καθώς μέχρι σήμερα εμφανίζουν σημαντικές ζημιές.