ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ: Να καταργηθεί η εξίσωση του φόρου για θέρμανση και κίνηση

ΔΗΜΑΡ: Να καταργηθεί η εξίσωση του φόρου για θέρμανση και κίνηση

Υπέρ της κατάργησης του μέτρου της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης για θέρμανση και κίνηση τάσσεται η ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας ότι «απολογιστικά αποδείχθηκε ολωσδιόλου λανθασμένο».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος το μέτρο αυτό «επιβάρυνε δραματικά τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών κυρίως των κατοίκων των ορεινών περιοχών και της βόρειας Ελλάδας, είχε αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και κυρίως δεν είχε αρνητική δημοσιονομική επίπτωση μια και πάνω από 200 εκατομμύρια Ευρώ εισπράχθηκαν λιγότερα από ΦΠΑ λόγω μειωμένης κατανάλωσης».

«Η ΔΗΜΑΡ, αναλαμβάνοντας, στο μέτρο που της αναλογεί, την ευθύνη για την προώθηση του μέτρου που είχε στόχο την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας πετρελαίου θεωρεί ότι το μέτρο πρέπει να καταργηθεί. Καμία τροπολογία για διεύρυνση κριτηρίων ή για μεθόδους προπληρωμής δεν θα είναι αποτελεσματική.

Η επίκληση της τρόικας, που ως συνήθως προβάλλεται δεν μπορεί να έχει βάρος όταν η δημοσιονομική ωφέλεια που αναμένεται θα είναι δεδομένη και όταν και οι μηχανισμοί αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου τίθενται πλέον σε λειτουργία, έστω και όχι στο 100% της πληρότητας τους» σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.