ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Λύση αλλά με τα σχολεία ανοιχτά

Βενιζέλος: Λύση αλλά με τα σχολεία ανοιχτά

Τη βούληση της κυβέρνησης να βρεθεί λύση στα προβλήματα της εκπαίδευσης, εξέφρασε ο Ευ. Βενιζέλος, μετά από τη συνάντησή του με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ, τονίζοντας την προϋπόθεση αυτό να γίνει με ανοιχτά τα σχολεία.

Ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης, ωστόσο τόνισε ότι «το βασικό είναι τα σχολεία να λειτουργούν, να είναι ανοικτά, να μην δημιουργούνται προβλήματα στα παιδιά και στις οικογένειές τους».

«Όλα τα άλλα μπορούμε να τα συζητήσουμε καλόπιστα και να βρούμε λύσεις. Και μπορούμε να βρούμε λύσεις, παρά το αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι το ολοήμερο σχολείο, τα ειδικά σχολεία για τα παιδιά με αναπηρία και η λειτουργία του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος είναι μη διαπραγματεύσιμα και δεσμεύθηκε ότι ως πυλώνας της κυβέρνησης και ως κόμμα το ΠΑΣΟΚ θα κάνει «τα πάντα προς την κατεύθυνση αυτή».

Ο κ. Βενιζέλος ευχήθηκε τέλος στα παιδιά, όλων των σχολικών ηλικιών και στις οικογένειές τους, μία καλή, γόνιμη, σχολική χρονιά.