ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Καμμένος: Η χώρα πάει στο γκρεμό!

Π. Καμμένος: Η χώρα πάει στο γκρεμό!

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη για την 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παρέστη στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά στο 55ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και ευχήθηκε καλή χρονιά στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την εξής δήλωση: «Συναντηθήκαμε με τους παραγωγικούς φορείς. Θέλω απλώς να δώσω μια εικόνα: 2.100.000 άνεργοι, γύρω στις 2.500.000 συντάξεις και 1.500.000 ενεργός πληθυσμός που εργάζεται πολλές φορές χωρίς να αμείβεται ή αμείβεται με χαμηλούς μισθούς. Είναι η εικόνα της πολιτικής των μνημονίων που δείχνει ότι η χώρα πάει στο γκρεμό. Με τη βαριά φορολογία οι επιχειρήσεις από τη Βόρεια Ελλάδα φεύγουν για τις γειτονικές χώρες, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τα Σκόπια και την Τουρκία. Χρειάζονται άμεσα μέτρα μείωσης της φορολογίας, η δυνατότητα να βγουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τον Τειρεσία, να πάρουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και να ξεκινήσει να λειτουργεί η μηχανή της οικονομίας. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταθέτουμε σήμερα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σήμερα πήγατε το πρωί σε κάποιον αγιασμό σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. Ανοίγουν επίσημα τα σχολεία, όμως από τη Δευτέρα λουκέτο λόγω της απεργίας των καθηγητών.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Εγώ θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά, στους μαθητές, μια καλή χρονιά. Θέλω να ευχηθώ στους γονείς να κάνουν κουράγιο και να στηρίξουν τα παιδιά, γιατί η παιδεία είναι η βάση για να υπάρχει ένα έθνος και πρέπει η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι η παιδεία δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει με μισθούς των καθηγητών των 500 ευρώ και ιδίως για εκείνους τους νεοδιοριζόμενους καθηγητές που θα πρέπει να ζήσουν σε μια άλλη περιοχή από τον τόπο κατοικίας τους. Αντί να πληρώνουν μέσω των τραπεζών τους ημετέρους, αντί να χαρίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε περίεργα ιδρύματα, πρέπει να δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά μας να σπουδάσουν και να κρατήσουν τους νέους επιστήμονες στην Ελλάδα».