ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι κρύβει η έκτακτη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου

Τι κρύβει η έκτακτη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου

-Συναγερμός στη δικομματική ενόψει τρόικας

-Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα και τι θα ζητήσει ο Βενιζέλος

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα.

Οι επικεφαλής των δανειστών φτάνουν στην Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου και στην κυβέρνηση δίνουν μάχη με το χρόνο για να προλάβουν να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες για τα προαπαιτούμενα.

Πήγες των Βρυξελλών τονίζουν ότι οι τροϊκανοί έρχονται στην Αθήνα με άγριες διαθέσειςπροαναγγέλλοντας λίγο ως πολύ μια αξιολόγηση- κόλαση, χαρακτηρίζοντας ως... ανιαρή την αξιολόγηση του Ιουλίου.

Οι προετοιμασίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι πυρετώδεις ενώ σημαντικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην έκτακτη συνάντηση των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου την ερχόμενη Τετάρτη.

Η συνάντηση αναμένεται να είναι εφ όλης της ύλης και στην ατζέντα θα βρεθούν όλα τα καυτά ζητήματα που θα τεθούν στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα κλείσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες ενόψει της έλευσης της τρόικας, ενώ θα καθορίσουν την στρατηγική για τη στάση της χώρας και μετά τις γερμανικές εκλογές, όταν ξεκινήσει η ουσιαστική διαπραγμάτευση για το ελληνικό πρόβλημα.

Πιέζει το ΠΑΣΟΚ για την Προγραμματική Συμφωνία

Στη Χαριλάου Τρικούπη ανησυχούν για το ενδεχόμενο δια των συνεχών αναβολών να μην υπάρξει τελικά η Προγραμματική Συμφωνία για την οποία έχει δεσμευτεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευτεί ότι θα παρουσιάσει την Προγραμματική Συμφωνία στη ΔΕΘ, το Μαξίμου δεν συμφώνησε, εν συνεχεία δεσμεύτηκε ότι θα δημοσιοποιηθεί την επομένη της ΔΕΘ, ούτε αυτό έγινε, ενώ όλα δείχνουν πως δεν θα δημοσιοποιηθεί ούτε εντός της εβδομάδας.

Στελέχη του Κινήματος εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να αναβάλει συνεχώς το θέμα με σκοπό να το παρουσιάσει με τον τρόπο που θέλει εκείνος τη σωστή για εκείνον στιγμή.

«Αγκάθι» ο εκλογικός νόμος

Ο Ευ. Βενιζέλος θα συναντηθεί σήμερα και με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να του θέσει το θέμα του εκλογικού νόμου το οποίο χαρακτηρίζεται από τη Χαριλάου Τρικούπη ιδιαιτέρως σημαντικό.

Ο Ευ. Βενιζέλος θα δεχθεί τον Γ. Μιχελάκη στο υπουργείο Εξωτερικών και θα ταχθεί υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου, ώστε το μπόνους των 50 εδρών να μοιράζεται μεταξύ των κομμάτων που θα δηλώσουν προεκλογικά ότι θα συμμετάσχουν σε κυβερνητικό σχηματισμό.

Το θέμα του εκλογικού νόμου θα συζητηθεί πάντως και στην εφ’ όλης της ύλης συνάντηση που θα έχουν την προσεχή Τετάρτη Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός για την έλευση της τρόικας

Δημοσκοπήσεις: Καμπάνα για την κυβέρνηση-προβληματισμός για τον ΣΥΡΙΖΑ

Το αδιέξοδο του κ. Σαμαρά