ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στόχος να αποσυνδεθούν οι απολύσεις από τη κινητικότητα»

«Στόχος να αποσυνδεθούν οι απολύσεις από τη κινητικότητα»

Στην αποσύνδεση της κινητικότητας από τις απολύσεις, στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και στο ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, αναφέρθηκε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου επανέλαβε ότι «στόχος είναι να αποσυνδεθούν, σε επόμενη φάση, οι απολύσεις από την κινητικότητα, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετεξέλιξή της σε ένα χρήσιμο και ουσιαστικό εργαλείο για τις επανατοποθετήσεις των υπαλλήλων σε μόνιμη βάση» και πρόσθεσε ότι «πριν από αυτό, όμως, πρέπει να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να αξιολογεί τους υπαλλήλους της».

Για το πλήθος των απεργιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, η κ. Χριστοφιλοπούλου είπε ότι «είναι απόλυτα θεμιτή οποιαδήποτε διαμαρτυρία των πολιτών», επισήμανε, όμως, πως «όταν οι απεργίες έχουν πολιτικές υποκινήσεις και γίνονται μέσα σε σκηνικό έντασης, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ή μικρότερη βία», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν αρχηγοί κομμάτων να προτρέπουν τους πολίτες σε ανυπακοή και τους μαθητές σε καταλήψεις».

Για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, η υφυπουργός εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση δεν θα κλυδωνιστεί», για να τονίσει ότι «ορίζοντας για τις εθνικές εκλογές θα μπορούσε να είναι η προεδρική εκλογή το 2015, ακόμη και η εξάντληση της τετραετίας». Κατά την κ. Χριστοφιλοπούλου, «το διακύβευμα των επόμενων μηνών είναι μεγάλο και αφορά συνολικότερα στην Ευρώπη. Ο ευρωπαϊκός πολιτικός νότος πρέπει να διαπραγματευτεί με τον Βορρά και κυρίως με την επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας, ώστε τα εργαλεία οικονομικής πολιτικής να αρχίσουν να αλλάζουν σταθερά προς την αναπτυξιακή κατεύθυνση».