ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφορετικές απόψεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής

Διαφορετικές απόψεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής

-Προκρίνεται η αυστηρή ποινική αντιμετώπιση πράξεων βίας από μέλη και βουλευτές της

-Φόβοι ότι αν τεθεί εκτός νόμου η Χ.Α, θα ενισχυθεί εκλογικά ο Σύριζα

Η δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι από μέλος της Χ.Α , άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Μετά την παρέμβαση του κ. Σβόμποντα υπάρχει και πίεση από την Ευρώπη για να αντιμετωπιστεί η δράση των νεοναζί και της Χ.Α ενώ έχει δημιουργηθεί και μείζον πολιτικό θέμα στο εσωτερικό.

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο την έκνομη δράση μελών της Χ.Α αλλά και τη συμπεριφορά Βουλευτών της σε δημόσιους χώρους και εκδηλώσεις.

Ο κ.Βενιζέλος, στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, θα του παρουσιάσει τις βασικές αρχές ενός σχεδίου νόμου που ουσιαστικά θα θέτει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή, ταυτίζοντας τις δραστηριότητες της με τη δραστηριότητα εγκληματικών οργανώσεων που στοχεύουν στην εκτροπή. Aυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της πρότασης του κ.Βενιζέλου είναι ο κ.Μάκης Βορίδης, που βλέπει την ευκαιρία να διαγράψει ή να λειάνει το ακροδεξιό παρελθόν του.

Στενοί συνεργάτες όμως του κ.Σαμαρά επισημαίνουν ότι αν τεθεί η Χ.Α εκτός νόμου, τότε δημιουργείται ένα κενό στο πολιτικό σκηνικό που θα πρέπει να καλυφθεί.

Τονίζουν ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ψηφοφόρων που επιλέγουν το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου συντείνουν σε ένα κοινό σημείο: ότι πρόκειται για ψηφοφόρους με έντονα αντισυστημικό προφίλ που δεν προέρχονται μόνο από το χώρο της Ν.Δ. Είναι άνθρωποι που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, είναι νέοι που απορρίπτουν συλλήβδην το πολιτικό σύστημα, είναι άνθρωποι που τα τελευταία 15 χρόνια έχουν ψηφίσει όλα σχεδόν τα κόμματα.

Παρατηρούν ότι σε περίπτωση που η Χ.Α τεθεί εκτός νόμου και υπάρξουν ασφαλιστικές, θεσμικές δικλείδες που δεν θα επιτρέπουν σε ένα ανάλογο μόρφωμα να την διαδεχθεί, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος οι περισσότεροι από αυτούς να ενισχύσουν εκλογικά το Σύριζα, ως αντίδραση, και να τον εκτοξεύσουν σε δημοσκοπικά ποσοστά άνω του 35%.

Ο κ.Σαμαράς δείχνει να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του αυτές τις εκτιμήσεις και δείχνει να επιλέγει τη λύση της αυστηρής ποινικής αντιμετώπισης των παραβατικών συμπεριφορών των στελεχών της Χ.Α. Θα δοθούν σαφείς οδηγίες στην Αστυνομία και στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης να παρεμβαίνουν άμεσα και καίρια.

Ο στόχος είναι να στιγματιστεί, ηθικά, η Χ.Α. Να αντιληφθεί ότι κάθε πράξη μέλους τους, που παραβιάζει το νόμο ή ρέπει προς την άσκηση ψυχολογικής ή σωματικής βίας, θα αντιμετωπίζεται αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

Σβόμποντα: Ο Σαμαράς να θέσει τώρα τέλος στην Χ.Α.!

Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής (pics)

Η κοινωνική κρίση στην Ελλάδα χτύπησε «κόκκινο»!

Τι βρήκε η αστυνομία στο σπίτι του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα

Έρευνες σε όλα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αττική

Πήραν τις πινακίδες του αυτοκινήτου του Ηλιόπουλου της Χρυσής Αυγής

Ομολόγησε ο δολοφόνος – Παραδέχτηκε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή

Έγκλημα στο Κερατσίνι: Θλίψη και οργή στο Facebook του Π.Φύσσα

«Οι κάτοικοι μου είπαν ότι ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής»

Νεκρός 34χρονος έπειτα από επίθεση με μαχαίρι στο Κερατσίνι

Έγκλημα στο Κερατσίνι: Συγκεντρώσεις στο σημείο της δολοφονίας

Η ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για το έγκλημα στο Κερατσίνι

Αυτός είναι ο 34χρονος που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι

Κασιδιάρης: Η ΧΑ δεν έχει καμία σχέση με το φονικό στο Κερατσίνι

Κερατσίνι: Η ασφάλεια εξετάζει τα κίνητρα της αιματηρής επίθεσης

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο 34χρονος που μαχαιρώθηκε στο Κερατσίνι

Ένας σοβαρά τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στο Κερατσίνι