ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Κακλαμάνης:Να πέσουν οι τόνοι για να απομονωθούν οι λάτρεις της βίας

Α.Κακλαμάνης:Να πέσουν οι τόνοι για να απομονωθούν οι λάτρεις της βίας

Έκκληση για «καταλαγή, για να πέσουν οι τόνοι, να απομονωθούν εκείνοι που ο λαός βλέπει ολοκάθαρα ότι λατρεύουν τη βία και με τη βία μόνο θέλουν να επιβάλουν τις δικές τους απόψεις» απευθύνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Π. Φύσσα.

Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:

«Κύριε Κακλαμάνη, πώς σχολιάζετε τη δολοφονική αυτή ενέργεια;

- Όταν η ελληνική κοινωνία κάτω από τις φρικιαστικά δύσκολες καταστάσεις που ζει ένα μεγάλο μέρος της διολισθαίνει από μέρα σε μέρα σε εκδηλώσεις είτε φραστικές είτε βίας, που προβλέπεται και τιμωρείται από την ποινική νομοθεσία και το φαινόμενο αυτό παίρνει διαστάσεις όπως η σημερινή δολοφονία η προχθεσινή βάρβαρη επίθεση σε μέλη, οπαδούς και συνδικαλιστές μίας πλευράς από μια άλλη πλευρά, πιστεύω ότι αυτό που είναι το ζητούμενο δεν είναι να ρίχνει καθένας λάδι στη φωτιά. Ένοχη σε τέτοιες καταστάσεις δεν είναι ποτέ η μία πλευρά. Η μία πλευρά μπορεί να σχεδιάζει -και υπάρχει αυτή η πλευρά, υπάρχει το κόμμα της Χρυσής Αυγής χωρίς καμιά αμφιβολία- που εκφράζει και λατρεύει τη βία. Δεν συμφωνώ, όμως, και με την άλλη μορφή βίας, που στο όνομα της αντιμετώπισης της προηγούμενης βίας παράγει και διευρύνει τη βία.

Η βουλή των Ελλήνων, δυστυχώς, αυτά τα οποία ακούει ο πολίτης από πολλές πλευρές εδώ με πρώτη και καλύτερη τη Χρυσή Αυγή, τη φασιστική αυτή οργάνωση, αυτά που εκπέμπονται από παντού σε έναν λαό που βρίσκεται αντιμέτωπος με προβλήματα επιβίωσης, μία απάντηση επιδέχονται: Καταλαγή, να πέσουν οι τόνοι, να απομονωθούν εκείνοι που ο λαός θα βλέπει ολοκάθαρα ότι λατρεύουν τη βία και με τη βία μόνο θέλουν να επιβάλουν τις δικές τους απόψεις.

Κύριε πρόεδρε, πιστεύετε ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να ακούσει τη φωνή της λογικής;

-Δεν με ενδιαφέρει αν θα ακούσει η Χρυσή Αυγή, με ενδιαφέρει ότι υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που πεινώντας και διψώντας για ψωμί και δικαιοσύνη, που βλέπει πολλά που δεν μπορεί να τα κατανοήσει, αν ο δημόσιος διάλογος είναι μόνο βία και αντι-βία, καλείται να διαλέξει ποιο στρατόπεδο βίας θα διαλέξει.

Έζησα και κατοχή και εμφύλιο και θυμάμαι στη λευκή τρομοκρατία της άκρας δεξιάς ότι υπήρξαν πλευρές που αντί να συσπειρώνουν την κοινωνία απέναντι στη λευκή τρομοκρατία, έλεγαν στα θύματα «ανεβείτε στο βουνό» και έπαιξαν τελικά το παιγνίδι εκείνων που είχαν βάλει μπροστά τη λευκή τρομοκρατία.

Στη Θράκη σήμερα πηγαίνουν από την Καβάλα ομάδες Χρυσαυγιτών, τάχα πηγαίνουν στα πομακοχώρια, και εκεί οι ιμάμηδες συσπειρώνουν τους απλούς ανθρώπους λέγοντάς τους ότι πρέπει να αμυνθούμε γιατί οι Έλληνες θα μας σφάξουν.
Δεν πρόκειται να βγούμε από αυτή την περιπέτεια αν δεν κυριαρχήσει η αγάπη για την πατρίδα, η αλληλεγγύη για αυτούς που υποφέρουν. Εμείς, ως αντιπρόσωποι του έθνους, πρέπει να κηρύσσουμε την καταλαγή για να απομονωθούν όσοι είναι λάτρεις ή όργανα της βίας.

Δεν ξεχνώ πριν από πολλά χρόνια ένα σύνθημα «το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει». Η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το καθήκον της, οι αρχές επίσης, τον νόμο δεν δικαιούται κανείς να τον υποκαταστήσει είτε εγκληματώντας ο ίδιος, είτε υποκαθιστώντας τον δικαστή που θα δικάσει τον όποιο εγκληματία».

Διαβάστε επίσης:

Σβόμποντα: Ο Σαμαράς να θέσει τώρα τέλος στην Χ.Α.!

Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής (pics)

Η κοινωνική κρίση στην Ελλάδα χτύπησε «κόκκινο»!

Τι βρήκε η αστυνομία στο σπίτι του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα

Έρευνες σε όλα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αττική

Πήραν τις πινακίδες του αυτοκινήτου του Ηλιόπουλου της Χρυσής Αυγής

Ομολόγησε ο δολοφόνος – Παραδέχτηκε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή

Έγκλημα στο Κερατσίνι: Θλίψη και οργή στο Facebook του Π.Φύσσα

«Οι κάτοικοι μου είπαν ότι ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής»

Νεκρός 34χρονος έπειτα από επίθεση με μαχαίρι στο Κερατσίνι

Έγκλημα στο Κερατσίνι: Συγκεντρώσεις στο σημείο της δολοφονίας

Η ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για το έγκλημα στο Κερατσίνι

Αυτός είναι ο 34χρονος που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι

Κασιδιάρης: Η ΧΑ δεν έχει καμία σχέση με το φονικό στο Κερατσίνι

Κερατσίνι: Η ασφάλεια εξετάζει τα κίνητρα της αιματηρής επίθεσης

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο 34χρονος που μαχαιρώθηκε στο Κερατσίνι

Ένας σοβαρά τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στο Κερατσίνι