ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Καμμένου με αντιπροσωπεία της ΔΟΕ

Συνάντηση Καμμένου με αντιπροσωπεία της ΔΟΕ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος είχε δίωρη συνάντηση με αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) με επικεφαλής τον πρόεδρο Χαράλαμπο Κόκκινο και τον ταμία Τριαντάφυλλο Οικονόμου.

Η ανακοίνωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφέρει: «Συζητήθηκαν θέματα του αφορούν τη ΔΟΕ, την κατάσταση στην παιδεία, η οποία έφθασε σε ακραία όρια με υπερχρηματοδοτήσεις, επιστημονική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών, για το πρωτοφανές γεγονός για την μεταπολίτευση, να μην έχει γίνει ούτε ένας διορισμός εκπαιδευτικού το 2013 και να μην έχει εφαρμοσθεί ούτε στο ελάχιστο η διάταξη που ορίζει μία πρόσληψη για 10 αποχωρήσεις.

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις δασκάλων στα σχολεία που οδηγούν στην κατάργηση του ολοήμερου σχολείου και με λογικές «δημιουργικής λογιστικής» προσπαθούν, με καταργήσεις τμημάτων και συγχωνεύσεις, να αποδείξουν ότι υπάρχει βιώσιμη κατάσταση, ενώ ακόμα και τα τμήματα που λειτουργούσαν με τις συγχωνεύσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει άμεση απάντηση από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να καταργείται η δημόσια και δωρεάν πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεσμεύτηκαν ότι θα προχωρήσουν σε άμεσο κοινοβουλευτικό έλεγχο σε επίπεδο επερωτήσεων, ότι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία και τις κινητοποιήσεις της ΔΟΕ. Στηρίζουν επίσης τα αιτήματα με νομοθετικές πρωτοβουλίες και παραστάσεις στο υπουργείο Παιδείας και εξετάζουν την πιθανότητα προκλήσεως προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την παιδεία.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος δεσμεύτηκε ότι η τομεάρχης Παιδείας, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Σταυρούλας Ξουλίδου και τα μέλη της Γραμματείας Παιδείας θα επισκεφθούν τη ΔΟΕ».