ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί τη στρατηγική της έντασης

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί τη στρατηγική της έντασης

Πυρά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου ώστε να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή.

«Μέσα στο αμάλγαμα του αντιμνημονιακού μετώπου συνυπάρχουν δυνάμεις οι οποίες είναι ακροδεξιές ναζιστικές, παραδοσιακά κομμουνιστικές, και βεβαίως νεοριζοσποστικές δήθεν που στην πραγματικότητα εκφράζουν ένα κόμμα του δημόσιου τομέα, της ακινησίας και των συντεχνιακών συμφερόντων. Αυτό είναι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο Βήμα fm.

«Καλλιεργεί ως κόμμα του δημοσίου, του δημόσιου τομέα, του παλαιού συστήματος, της ακινησίας, του συντεχνιασμού, της αυταπάτης ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, του κλεισίματος του πελατειακού ματιού στον οποιονδήποτε για ο,τιδήποτε, το κόμμα αυτό καλλιεργεί τη στρατηγική της έντασης», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Χαρακτήρισε επίσης άνανδρη ενέργεια τη δολοφονία του 34χρονου, κάνοντας λόγο για «επίθεση κατά των δημοκρατικών θεσμών» και υπενθύμισε ότι ο ίδιος αγωνίζεται εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ από την αρχή της κοινοβουλευτικής περιόδου για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής.

«Ζητήσαμε και ζητούμε την τροποποίηση της ποινικής νομοθεσίας», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος σημειώνοντας πάντως ότι την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας δεν την αποφασίζει η κυβέρνηση, αλλά η ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Η κατηφόρα της βίας πρέπει να σταματήσει