ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομάδα ευρωβουλευτών στο ΧΥΤΑ Γραμματικού

Ομάδα ευρωβουλευτών στο ΧΥΤΑ Γραμματικού

Στο Γραμματικό βρέθηκε χθες ομάδα ευρωβουλευτών προκειμένου να συνομιλήσει με κατοίκους και να διερευνήσει τις καταγγελίες για παραβιάσεις στο έργο του ΧΥΤΑ.

Το ζήτημα του Χώρου Υγειονομικής Ταφής της περιοχής, έχει φτάσει στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς υπάρχουν στοιχεία που αναδεικνύουν σφάλματα στην χωροθέτηση του και πρόκληση σημαντικής περιβαλλοντικής βλάβης στην περιοχή του Μαραθώνα και του Ευβοϊκού.

Το αίτημα για επιτόπια έρευνα είχαν συνυπογράψει 2.500 κάτοικοι της περιοχής και για το σκοπό αυτό χθες πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρωί στη συνάντηση που έγινε στην οδό Αμαλίας ήταν εκεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, ο οποίος το 2007 είχε αναδείξει το θέμα.

Αρκετοί κάτοικοι έδωσαν το παρόν, διαμαρτυρόμενοι με πλακάτ, δίχως ωστόσο να υπάρξει το παραμικρό ζήτημα με την ομάδα ευρωβουλευτών. Ο έλεγχος πάντως αναμένεται να συνεχιστεί και σε άλλους ΧΥΤΑ, καθώς έχουν ανακύψει ζητήματα σε Μεγαλόπολη και Κέρκυρα.