ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bloomberg: Άσχημη Αυγή στην Ελλάδα – Προειδοποίηση για την Ευρώπη

Bloomberg: Άσχημη Αυγή στην Ελλάδα – Προειδοποίηση για την Ευρώπη

Εκτενή ρεπορτάζ για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από χέρι χρυσαυγίτη φιλοξενούν τα περισσότερα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg εξαπολύει σκληρή επίθεση κατά του ακροδεξιού κόμματος κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για την ΕΕ.

Σε δημοσίευμα του με τίτλο «Ασχημη Αυγή στην Ελλάδα», το Bloomberg αναφέρεται στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρη τη χώρα, κατηγορώντας την Χρυσή Αυγή ως «ένα ακραίο εθνικιστικό κόμμα το οποίο μισεί τους μετανάστες».

Παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες στην Αστυνομία, την οποία εγκαλεί για «ανοχή σε πολλά βίαια περιστατικά με πρωταγωνιστές μέλη της Χρυσής Αυγής».

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στην Ελλάδα, αναφέρει πως «η δολοφονία θεωρείται από πολλούς το κερασάκι της τούρτας για πολλούς Έλληνες, αν και η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στο φόνο».

Κλείνοντας, το Bloomberg επισημαίνει πως «τα γεγονότα στην Ελλάδα είναι μια προειδοποίηση για τα ακραία εθνικιστικά κόμματα τα οποία αυξάνουν την επιρροή τους στην χτυπημένη από την κρίση Ευρώπη και κυρίως στην Ολλανδία και την Γαλλία: Παίζουν με την φωτιά και η ξενοφοβία ίσως να οδηγήσει σε βίας στους δρόμους πολύ εύκολα».