ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος: Διακυβεύεται η συνταγματική τάξη και η Δημοκρατία μας!

Αβραμόπουλος: Διακυβεύεται η συνταγματική τάξη και η Δημοκρατία μας!

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

«Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις γενικότερα, για το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος τους αυτές τις δύσκολες ώρες για την ευρύτερη περιοχή μας και όχι μόνο. Γνωρίζετε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ένα συγκεκριμένο σκοπό. Τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας. Από την άλλη μεριά όμως, με την ετοιμότητα και το αξιόμαχό τους, είναι πάντοτε στην υπηρεσία της διεθνούς νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου.

Η δημοσιονομική συγκυρία δεν έχει επηρεάσει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο εύψυχον του στρατεύματος. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν υψηλή αίσθηση του εθνικού τους καθήκοντος. Παρά το γεγονός ότι η πίεση είναι ασφυκτική, σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα, το αμυντικό μας σύστημα είναι ένα εκ των καλύτερων στην Ευρώπη.

Και από την ώρα που η Πολιτεία -και αυτή είναι η δικιά μας έγνοια και αποστολή- καταφέρνει να διατηρήσει το αμυντικό μας σύστημα στο επίπεδο που βρίσκεται, τότε πραγματικά η αποστολή τους μπορεί να εκπληρώνεται με επιτυχία και οι Έλληνες πολίτες, πάνω απ΄ όλα, να αισθάνονται ασφαλείς».

Σε ερώτηση που δέχτηκε ο ΥΕΘΑ για το αν συμφωνεί με την θεωρία των δύο άκρων και για αν υπάρχει πεδίο για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, απάντησε: «Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, με κορύφωση την εγκληματική ενέργεια στο Κερατσίνι, μας στέλνει ιδιαίτερα ανησυχητικά μηνύματα. Διακυβεύεται η συνταγματική τάξη, η Δημοκρατία μας, η κοινωνική γαλήνη, η εθνική ενότητα. Πρέπει πάση θυσία αυτά να διασφαλισθούν και εκτιμώ ότι είναι χρέος όλων ανεξαίρετα των πολιτικών δυνάμεων, να ορθώσουν ένα τείχος μπροστά σε αυτήν την απειλή. Η πατρίδα μας διέρχεται δύσκολες στιγμές. Ετούτη την ώρα έχουμε όλοι υποχρέωση να υπερασπισθούμε αυτά που κατέκτησε ο ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια, με πρώτη την ίδια την Ελληνική Δημοκρατία και τη συνταγματική τάξη. Όλα αυτά, κάτω από συνθήκες εθνικής ενότητας, ομοψυχίας και βεβαίως, της απαραίτητης κοινωνικής γαλήνης. Η Ιστορία στο παρελθόν, μας είχε επιφυλάξει ιδιαίτερα δύσκολες και τραγικές στιγμές, οσάκις ξεφύγαμε από αυτόν το δρόμο. Η δική μας γενιά έχει υποχρέωση να σταθεί όρθια και να μην επιτρέψει σε τίποτα να απειλήσει τη Δημοκρατία, την εθνική ενότητα και την κοινωνική μας συνοχή». Σε ερώτηση που δέχτηκε ο Υπουργός για τον αν θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου, απάντησε κατηγορηματικά «όχι».