ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση Δένδια σε Μιχελάκη για διακοπή χρηματοδότησης της Χ.Α.

Πρόταση Δένδια σε Μιχελάκη για διακοπή χρηματοδότησης της Χ.Α.

Πρόταση αναστολής χρηματοδότησης για κόμματα στα οποία γίνεται έρευνα σε σχέση με εγκληματικές ενέργειες, απέστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Η πρόταση κάνει λόγο για διακοπή της χρηματοδότησης κομμάτων των οποίων, οι αρχηγοί ή κρίσιμος αριθμός βουλευτών (περισσότερων του ενός δεκάτου του συνολικού αριθμού) ή μέλη του κεντρικού οργάνου διοίκησης, παραπέμπονται για αδικήματα του άρθρου 187 σε σχέση με σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ή 187Α σε σχέση με τρομοκρατικές πράξεις ή 187Γ ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών. Tο άρθρο 187Γ αποτελεί πρόταση προσθήκης νέου άρθρου στον Ποινικό Κώδικα, σχετικά με τις παραστρατιωτικές οργανώσεις.

Η πρόταση που απεστάλη από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, στον υπουργό Εσωτερικών -ύστερα από επικοινωνία και συνεννόηση των δύο υπουργών- αναφέρεται σε νομοθετική πρόταση τροποποίησης του άρθρου 7 του Νόμου 3023/2002, σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων.