ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση ΔΗΜΑΡ για τη δίωξη ρατσιστικών εγκλημάτων

Ερώτηση ΔΗΜΑΡ για τη δίωξη ρατσιστικών εγκλημάτων

Διευκρινίσεις σχετικά με τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν για δεκάδες υποθέσεις ρατσιστικών εγκλημάτων ζητεί με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης η βουλευτής Β’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη.

Η βουλευτής επικαλείται συγκεκριμένο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», στο οποίο «αναφέρεται κατάλογος 15 ρατσιστικών εγκλημάτων στις περιοχές αρμοδιότητας της ΓΑΔ Αττικής και της ΓΑΔ Κρήτης, τα περισσότερα από τα οποία συνδέονται από την εφημερίδα με τη ‘Χρυσή Αυγή’».

Επισημαίνει ακόμη ότι σύμφωνα με την εφημερίδα, μόνο τέσσερα από τα εγκλήματα του δικού της καταλόγου περιλαμβάνονται στη λίστα των 32 υποθέσεων που απέστειλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Η κ. Γιαννακάκη ζητεί από τους κ. Δένδια και Αθανασίου διευκρινίσεις σχετικά με το ποιες δικογραφίες σχηματίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. ή και τις Εισαγγελίες για καθεμία από τις 43 διαφορετικές περιπτώσεις ποιες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν, ποιες δίκες προσδιορίστηκαν, ποιες δίκες τυχόν έγιναν και ποιες αποφάσεις πήραν τα δικαστήρια.

Ζητεί επίσης να διευκρινιστεί ποιες από τις περιπτώσεις αυτές η ΕΛ.ΑΣ. ή και οι Εισαγγελίες απέδωσαν σε στελέχη της «Χρυσής Αυγής»;.