ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κυβέρνηση άδειασε την Άγκυρα για χάρη του Ντουμπάι

Η Κυβέρνηση άδειασε την Άγκυρα για χάρη του Ντουμπάι

Φαίνεται πως η στήριξη των Αραβικών χωρών προς την Ελλάδα μέσω επενδύσεων στην οικονομία, έχει συνέπειες και στην εξωτερική πολιτική, με τα πρώτα απόνερα να έχουν αρχίσει να εμφανίζονται.


Στο κλίμα αυτό, υπάρχει έντονη γκρίνια από την Tουρκία, σχετικά με μία υπόσχεση που φέρεται να μην τηρεί η Ελλάδα για στήριξη της γειτονικής χώρας στο ζήτημα διεκδίκησης της EXPO 2020.

Η ελληνική πλευρά για λόγους που άπτονται της οικονομικής διπλωματίας μάλλον έστρεψε τη στήριξη της προς την πετρελαϊκή χώρα του Κόλπου, γεγονός που δεν άρεσε στους γείτονες που μας θεωρούσαν δεδομένους.

Το θέμα μάλιστα, έθεσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο ίδιος ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη, στηλιτεύοντας τη στάση της χώρας μας και αναδεικνύοντας τα οφέλη που θα είχε η Ελλάδα αν η διοργάνωση γίνει στη Σμύρνη αντί του Ντουμπάι.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση θα ληφθεί στις 27 Νοεμβρίου σε ειδική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο Παρίσι, με την ελληνική πλευρά πάντως να αναμένεται να "χαρίσει" την ψήφο της στην αραβική χώρα.