ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Βενιζέλου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας

Συνάντηση Βενιζέλου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας

Πραγματοποιηθείσα συνάντηση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Ιβάν Μίρκιτς.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε, σήμερα, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, συνάντηση, στο πλαίσιο της Υπουργικής Εβδομάδας της 68ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Ιβάν Μίρκιτς.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κατάσταση στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων Βελιγραδίου – Πρίστινας και η προετοιμασία των δημοτικών εκλογών στο Κόσοβο το 2013.

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι είναι μία εξαιρετικά καλή σύμπτωση το γεγονός ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το α' εξάμηνο του 2014, οπότε και αναμένεται η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με τη Σερβία.

Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι η ευρω-ατλαντική προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων αποτελεί μία σταθερή στρατηγική επιλογή της Ελλάδας. Τέλος, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν και για άλλα περιφερειακά ζητήματα που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τις δύο χώρες.