ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός θα δώσει διπλή απάντηση στον φασισμό και στην πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός θα δώσει διπλή απάντηση στον φασισμό και στην πολιτική

Την αναγκαιότητα προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία προτάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ «απέναντι στους τακτικισμούς της Χρυσής Αυγής», εκτιμώντας ότι ο λαός θα δώσει διπλή απάντηση «στον φασιμό και στην πολιτική της εξαθλίωσης».

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής για να υπηρετήσει τη στρατηγική της έντασης και τη θεωρία των δύο άκρων».

Όπως αναφέρει, «πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη και ανεύθυνη στάση, που απομονώνει περαιτέρω την κυβέρνηση από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που θέλει να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι αγώνας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, του πολιτισμού, των συλλογικών δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ενάντια στα μνημόνια της εξαθλίωσης».

«Η προσπάθεια διαμόρφωσης ενός νέου συντηρητικού και αυταρχικού τόξου, που θα καλύψει τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική, είναι καταδικασμένη να αποτύχει», καταλήγει.