ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου μέσα από το Newsbomb

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου μέσα από το Newsbomb

Ακούστε τι δήλωσαν στο Newsbomb για τις συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής οι Πάνος Σκουρλέτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, και Βασίλης Οικονόμου

Τις πολιτικές αντιδράσεις, μετά τις συλλήψεις του Γενικού Γραμματέα, των Βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής, κατέγραψε το Newsbomb.gr, σε μια προσπάθεια να αποσαφηνιστούν οι πολιτικές τάσεις που διαμορφώνονται και θα οδηγήσουν στις όποιες πολιτικές εξελίξεις.

Με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να εστιάζει στα πραγματικά προβλήματα της χώρας, στα οποία θεωρεί ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει να αναζητήσει τις απαντήσεις, τους εκπροσώπους των ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου, να δηλώνουν την απόλυτη στήριξη στην προσπάθεια κοινής αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής, τον Πάνο Καμμένο να περιμένει επίσημη ενημέρωση και το Κ.Κ.Ε. να επιμένει στις πολύμηνες αξιώσεις του, οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου καταγράφονται ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: Οι απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα της χώρας

Στις απαντήσεις που πρέπει πλέον να αναζητήσει η ελληνική κοινωνία στα πραγματικά και στα μείζονα προβλήματα αυτής της χώρας, στέκεται ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης.

«Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει πως η Πολιτεία δεν θα πρέπει να κλείνει τα μάτια της απέναντι στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Χάθηκε χρόνος. Έστω και τώρα βέβαια, το γεγονός ότι υπάρχει μία εγρήγορση εκ μέρους της Δικαιοσύνης είναι κάτι το οποίο θεωρούμε απαραίτητο. Με απόλυτο σεβασμό στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο με ψυχραιμία πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους τελικά εμπλέκονται σε παράνομες εγκληματικές πράξεις», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης και τόνισε:

«Την ίδια στιγμή, νομίζω πως η ελληνική κοινωνία θα πρέπει, πέραν από την αναγκαία απάντηση στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, να αναζητήσει τελικά, να δώσει και γενικότερες απαντήσεις, στα πραγματικά και στα μείζονα προβλήματα αυτής της χώρας, που σχετίζονται με την πολιτική του μνημονίου. Ας μην προσπαθήσουν λοιπόν κάποιοι να αξιοποιήσουν την παρουσία της Χρυσής Αυγής , όπως ενδεχομένως έκαναν το προηγούμενο διάστημα, για να μας κάνουν να ξεχάσουμε αυτά που τα οποία υφίσταται η ελληνική κοινωνία από την εξοντωτική κοινωνική πολιτική».

Ακούστε τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, στο newsbomb.gr:

ΔΗΜΑΡ: Ούτε ένα βήμα πίσω

Την απόλυτη στήριξη της προσπάθειας να «χτυπηθούν οι επίορκοι και αυτοί που δεν τήρησαν τον όρκο τους προς το Σύνταγμα, προς τη Δημοκρατία και στη Βουλή και εκτός Βουλής», εξέφρασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλης Οικονόμου, τονίζοντας ότι « Έχουμε μια οργάνωση με εγκληματικά χαρακτηριστικά. Ούτε ένα βήμα πίσω».

Ακούστε τις δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, Βασίλη Οικονόμου, στο newsbomb.gr:

ΠΑΣΟΚ: Περιμέναμε τον αντιπερισπασμό. Κοινό μέτωπο κατά της εγκληματικής οργάνωσης

Στην στήριξη των προσπαθειών της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης στάθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στηρίζουμε τις προσπάθειες της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και σεβόμαστε τις προσπάθειες που κάνει απέναντι στην εγκληματική οργάνωση που λέγεται Χρυσή Αυγή. Είχαμε θέσει ως ΠΑΣΟΚ το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, είχαμε προτείνει την ενιαία στάση του Δημοκρατικού Τόξου. Είναι η ώρα όλα τα πολιτικά κόμματα, όλος ο κόσμος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο πνευματικός κόσμος, η κοινωνία να συστήσουν κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του newsbomb.gr σχετικά με την μήνυση που κατέθεσαν την Παρασκευή οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κωνσταντινόπουλος απάντησε: «Το ΠΑΣΟΚ ήταν το πρώτο κόμμα που είχε μιλήσει για εγκληματική οργάνωση και περιμέναμε τον αντιπερισπασμό».

Ακούστε τις δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, στο Newsbomb:

Πάνος Καμμένος: Η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το καθήκον της

Δήλωση έκανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος για τις εξελίξεις στο μέτωπο της Χρυσής Αυγής

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναμένουμε επίσημη ενημέρωση σε πολιτικό επίπεδο, η Δικαιοσύνη αποτελεί ανεξάρτητη εξουσία και πρέπει να κάνει το καθήκον της εφαρμόζοντας το νόμο, την εμπιστευόμαστε».

ΚΚΕ: Καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ

Σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής καλεί λαό και νεολαία το ΚΚΕ, με αφορμή τις εξελίξεις «μετά το δολοφονικό χτύπημα της ΧΑ».

Το αστικό κράτος έχει το νομικό πλαίσιο για να αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές ενέργειες της ΧΑ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Σημειώνει μάλιστα πως «Το ότι αυτό δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα είναι ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και αποδεικνύει ότι υπήρξε ανοχή και απόπειρα αξιοποίησης της ΧΑ από το καπιταλιστικό κατεστημένο».

Παράλληλα δηλώνει ότι «θα μελετήσει και θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα για τις αλλαγές που εξαγγέλλονται στη νομοθεσία. Θα σταθεί αντιμέτωπο, όμως, σε όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις επιδιώκουν την εξίσωση της ναζιστικής εγκληματικής δράσης με την πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, με βάση και αντίστοιχες κατευθύνσεις της ΕΕ».

«Καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι τα ναζιστικά μορφώματα, όπως η ΧΑ, είναι παιδιά του καπιταλισμού, το μακρύ χέρι του κεφαλαίου» προσθέτει η ανακοίνωση.

Σ. Κεδίκογλου: «Η Δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας»

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε για τις συλλήψεις του αρχηγού, αλλά και τον βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

«Η Δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Σε εξέλιξη έρευνες στα σπίτια συλληφθέντων μελών της Χ.Α.

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός

«Εγκληματική οργάνωση» συνολικά η Χρυσή Αυγή

Παράνομος οπλισμός εντοπίστηκε στο σπίτι του Ν. Μιχαλολιάκου

Χ. Αθανασίου: Αν παραπεμφθούν σε δίκη, θα υπάρξει Δίκαιη Δίκη

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για Χρυσή Αυγή και εκλογές

Προσαγωγή αστυνομικού λόγω της Χρυσής Αυγής

Συλλήψεις Χρυσής Αυγής: Τι αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ

Χρυσή Αυγή: Συνελήφθη ο Γιώργος Πατέλης

Στο στόχαστρο της ανακρίτριας ο συνεργός – οδηγός του Ρουπακιά

Άρχισαν οι συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής

«Κόβεται» η ροή χρηματοδότησης στη Χρυσή Αυγή

Καταγγελία-ΣΟΚ:Με χαράκωσαν χρυσαυγίτες 1 μέρα μετά τη δολοφονία Φύσσα

Στο στόχαστρο της ανακρίτριας ο συνεργός – οδηγός του Ρουπακιά

Ρoή Ειδήσεων