ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετικές αντιδράσεις των Αμερικανών για τη Χρυσή Αυγή

Θετικές αντιδράσεις των Αμερικανών για τη Χρυσή Αυγή

Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται από χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έχοντας στις βαλίτσες του το μεγάλο χαρτί της εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, σήμερα αναμένεται να έχει συνάντηση με το Αμερικανοεβραϊκό Λόμπι, παράγοντες του οποίου είχαν κατά καιρούς απαιτήσει από την ελληνική πλευρά να λάβει μέτρα εναντίον της οργάνωσης του Νίκου Μιχαλολιάκου, εξ' αιτίας της αντισημιτικής της ρητορικής.

Επικεφαλής της Αμερικανική - Εβραϊκή Επιτροπής, που αποτελεί τη μεγαλύτερη οργάνωση Αμερικανών Εβραίων, είναι ο Ντέιβιντ Χάρις, με τον οποίο ο αρχηγός της ΝΔ, διατηρεί στενούς δεσμούς. Μάλιστα, η οργάνωση που διοικεί ο κ. Χάρις ήταν η πρώτη που έσπευσε να συγχαρεί δημόσια την κυβέρνηση για το επίτευγμα της με ανακοίνωση, πριν μάλιστα από κάθε ελληνικό κόμμα. Όπως επισημαίνεται μάλιστα στο κείμενο, η "Χρυσή Αυγή είχε ξεπεράσει τα όρια προ πολλού και δεν ήταν δυνατό η κυβέρνηση να συνεχίσει να ανέχεται οργανώσεις που εκμεταλλευόμενες την ελευθερία που χρησιμοποιεί η Δημοκρατία, εργάζονται για να την ανατρέψουν.

Η συγκυρία μάλιστα είναι ιδανική για την ατζέντα του πρωθυπουργού, καθώς ο λόγος της επαφής με το αμερικανοεβραϊκό λόμπι ήταν αρχικά η προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα, ωστόσο πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως από την κουβέντα πλέον δε θα λείψει το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, που θεωρείται για την Ελλάδα εσχάτως προνομιακό...