ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μούιζνιεκς: Χαιρετίζω τις δράσεις της Ελλάδας ενάντια στην Χ.Α.

Μούιζνιεκς: Χαιρετίζω τις δράσεις της Ελλάδας ενάντια στην Χ.Α.

Ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νίλς Μουίζνιεκς, προτρέπει τις ελληνικές αρχές να εφαρμόσουν την κοινή ποινική νομοθεσία όσο και την αντιρατσιστική, για την αντιμετώπιση της δράσης της Χρυσής Αυγής.

Με δημόσια δήλωση του, ο Επίτροπος χαιρέτισε τις δράσεις των ελληνικών αρχών στο θέμα της Χρυσής Αυγής και τόνισε: «Χαιρετίζω τις δράσεις του ελληνικού κράτους ενάντια στη Χρυσή Αυγή. Αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προόδου για την προστασία του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και εύχομαι να αποτελέσουν κι ένα βήμα καθοριστικής σημασίας για την παύση της ατιμωρησίας των εγκληματικών δράσεων της Χρυσής Αυγής.

Προτρέπω τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα τις δράσεις τους και να εφαρμόσουν τόσο την κοινή ποινική νομοθεσία όσο και την αντιρατσιστική νομοθεσία, προκειμένου να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση (της δικαιοσύνης) και προστασία (των δικαιωμάτων) συμπεριλαμβανομένων και των μεταναστών, που αποτέλεσαν τον κύριο στόχο των εκδηλώσεων βίας εκ μέρους της Χρυσής Αυγής».

Διαβάστε επίσης:

«Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή μπορεί να τεθεί εκτός νόμου» (βίντεο)

Βίντεο: Χρυσή Αυγή: Στο διάολο ο Μούιζνιεκς!